”Provident” cere celor de la ANAF date despre clienţii cărora le dă credite. Cine este omul din spatele afacerii din România

0
450

Provident extinde colaborarea cu ANAF astfel încât clienţii care solicită un credit pot alege verificarea în baza de date a Agenţiei în locul prezentării unei adeverinţe de venit, operaţiune care va permite evaluarea mai rapidă a posibilităţii clientului de a plăti ratele fără a se dezechilibra financiar.

Proiectul pilot de colaborare cu ANAF a fost demarat din 27 iulie, într-o sigură arie operaţională, şi a ajuns acum să se aplice în jumătate din ţară. Judeţele în care clienţii au posibilitatea să solicite interogarea în baza de date a ANAF în locul adeverinţei de venit sunt Arad, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sălaj, Satu Mare, Cluj, Maramureş, Argeş, Teleorman, Olt, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Ilfov, Bucureşti, Călăraşi, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Constanţa, Brăila, Tulcea şi Giurgiu.

Cine este omul din spatele Provident Financial Romania

Graham O’Mahoney este directorul financiar al Provident Financial România din februarie 2013, având o experienţă vastă în domeniul financiar acumulată în multinaţionale din Marea Britanie, Japonia, Suedia sau SUA. O agenţie de recrutare de top management cu care lucrase anterior i-a prezentat această oportunitate la finele anului 2012 şi, după nici două luni, Graham O’Mahoney s-a mutat în România şi a  preluat poziţia actuală.

A studiat limba greacă şi limba latină la Universitatea Oxford şi povesteşte că a absolvit fără o idee clară despre ce dorea să facă mai departe. Contabilitatea a descoperit-o ceva mai târziu, când s-a angajat la o firma specializată şi, trei ani mai târziu, devenea contabil autorizat. S-a alăturat atunci AstraZeneca Pharmaceuticals, o companie importantă din sectorul farmaceutic din Marea Britanie, unde a rămas timp de doi ani.

Coordonează în prezent o echipă formată din 30 de persoane, iar rolul său principal este să se asigure că are un plan de succesiune nu doar pentru echipă, ci inclusiv pentru poziţia pe care o ocupă. Strategia Provident s-a modificat uşor pe plan local, având drept pilon principal creşterea. Astfel, compania pune clientul pe primul loc şi acţionează corespunzător pe toate verticalele de business, investind foarte mult în această schimbare de strategie, lucru reflectat în mare măsură în activitatea departamentului financiar. Grupul britanic International Personal Finance (IPF) din care Provident face parte este listat la bursă, ceea ce împiedică raportarea datelor financiare pentru perioade viitoare.

(Jurnal)