Protest violent marți, la prânz ,pe străzile Capitalei! Membrii AUR au protestat împotriva măsurilor COVID. Ce spune CTP-ul despre această ”mișcare”…

0
170

 Protestul  violent de marți , 21 decembrie, al celor de la AUR a denaturat în unele momente într-o chelfăneală între derbedei, după cum au spus mare parte dintre cei ce au urmărit desfășurarea evenimentului încă de la începutul lui, din stradă.

Protestatarii au ajuns  chiar să rupă poarta Parlamentului  pentru a intra în curtea  acestuia , unde au vandalizat mai multe autoturisme, printre care se afla și mașina ambasadei SUA.

Din surse oficiale, jandarmii au părut a nu avea nicio  reacție în fața violențelor. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a justificat lipsa intervenției jandarmilor prin faptul că nu a vrut să tensioneze situația.

 Așa cum declara liderul celor ieșiți în stradă, George Simion,  protestul a fost organizat de AUR  împotriva aprobării legii care impune Certificatul digital Covid pentru accesul la job.

Conflictul, spun unii, a semănat însă – păstrând proporțiile – cu venirea minerilor în Capitală, George Simion devenind pentru câteva ore un fel de Miron Cozma …

Protestatarii, din rândul cărora nu putea lipsi Diana Șoșoacă, au amenințat  la un moment dat că vor intra și în sediul Senatului, dar în cele din urmă au plecat cu toții în marș spre Guvern.

Referitor la acest eveniment jurnalistul Cristian Tudor Popescu declara că protestul de la Palatul Parlamentului nu este o mișcare a oamenilor nemulțumiți, ci este o acțiune de partid, organizată de AUR pentru a-și crește procentele electorale,

El a mai adăugat că acesta este prețul libertății și că astfel de proteste au loc și în alte țări civilizate.

De menționat că o parte dintre protestatari făceau parte din diaspora românească, oameni  sosiți în țară pentru a petrece sărbătorile de iarnă cu cei apopiați.

(Jurnal)