Proprietarii care obţin venituri din chirii vor fi controlaţi de ANAF!

0
203

phpthumb_generated_thumbnailjpegAgenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) începe verificarea contractelor de închiriere. Mai întâi, vor susţine o campanie de informare a proprietarilor de locuinţe, după care vor trece la acţiuni de control şi la sancţiuni, acolo unde ele se impun.

Preşedintele ANAF a anunţat că instituţia pe care o conduce îşi va canaliza acţiunile în perioada următoare  pe eliminarea evaziunii fiscale în cazul chiriilor nedeclarate, iar procesul va fi unul în două etape: mai întâi o campanie de informare a proprietarilor, urmată de controalele propriu zise.

Campania impune discuţii cu administratorii de bloc, în blocurile mai mari unde există zone sensibile, cu scopul informării proprietarilor cu privire la ce să se aştepte în caz că nu declară.  Pasul doi constă în sancţionarea celor aflaţi în culpă, explică şeful Fiscului. El a mai precizat faptul că încheierea unor contracte de închiriere pe sume modice este „un fenomen” observat la ANAF.

Dragoş Doroş  mai spunea că deşi proprietarii de locuinţe care închiriau apartamentele  erau verificaţi şi până acum, această activitatea nu era o prioritate pentru ANAF.

(Jurnal)