Creşterea economică  a României a fost peste aşteptări în trimestrul 2 al acestui an

0
306

business_money_92248500_04167400BNR (Banca Naţională a României) a publicat un comunicat potrivit căruia economia României a avut o creştere economică peste aşteptări în trimestrul 2 din 2016.

BNR consideră că avansul economic a intervenit pe fondul creşterii consumului şi investiţiilor.

Creşterea economică a fost peste aşteptări în trimestrul II 2016 (6 la sută), ca urmare a expansiunii consumului populaţiei şi a investiţiilor, cu impact asupra deficitului de cont curent, se arată în comunicatul Băncii Naţionale. Totodată Piaţa de capital din România a fost inclusă pe lista ţărilor care prezintă un potenţial substanţial de a trece la statutul de piaţă emergenţă într-un orizont de timp scurt sau mediu, potrivit FTSE Russell.

În cazul României, actualizarea va depinde de progresele înregistrate în ceea ce priveşte lichiditatea pieţei şi prezenţa în piaţă a companiilor mari cu valori de tranzacţionare individuale semnificative.

“Includerea României în Watchlist şi implicit intrarea acesteia pe traseul cu destinaţia pieţelor emergente este unul dintre evenimentele definitorii şi importante din întreaga istorie a pieţei de capital din România”, a spus Lucian Anghel, Preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB. Suntem curioşi ce vor spune acum politicienii despre aceste realizări ce vor fi cuantificate în dreptul  Guvernului de tehnocraţi!

(Jurnal)