Proiectul „Apa în școli” a continuat la Colegiul Național „Ion Maiorescu” din municipiul Giurgiu

0
309

Proiectul „Apa în școli” inițiat de APA Service S.A. își propune să viziteze cât mai multe școli din municipiul Giurgiu.

În cursul zilei de joi,  20 octombrie, a fost rândul micuților din clasa a V-a A de la Colegiul Național „Ion Maiorescu” să primească vizita celor de la APA Service, pe care i-au întâmpinat cu rugămintea „Ați putea să rămâneți la noi până la ora 13?”

Așa ne-au primit cei mai mici dintre maiorescienii giurgiuveni, la ora despre apă, din cadrul campaniei „Apa în școli”. Pentru că lecția noastră despre apă iese din tiparul unei ore obișnuite, copiii devin extrem de curioși și atrași de discuțiile libere, în care fiecare poate pune întrebări, exprimându-se liber.

Așa aflăm de la ei că, într-o iarnă, un tată a încercat să dezghețe roata la mașină cu apă fierbinte și a înghețat mai tare, sau că un copil a băut 4 litri de apă într-o zi, sau că unuia îi pune mami în lapte puțină cafea și multe alte aspecte, toate cu un numitor comun… apa.

La clasa a V-a B, am primit altfel de întrebări: „A schimbat Apa Service conductele de apă din oraș?”, „Unde se duce apa din canalizare?” sau „De ce se pune clor într-o piscină?”.

Nimeni nu a rămas nelămurit, din contră, copiii au aflat informații despre anomaliile apei, circuitul acesteia în natură și traseul de la izvoare până la robinet. Le-am vorbit despre rolul stației de epurare și istoricul Uzinei de Apă. De fapt, le-am vorbit despre noi, Apa Service Giurgiu, compania care și-a propus să încurajeze educația și copiii, prin lecții despre cea mai importantă resursă a naturii”, au scris reprezentanții APA Service SA Giurgiu, pe pagina lor de Facebook.

(Jurnal)