Proiectil găsit în podul unei case, din județul Giurgiu!

0
500
Sursa: ISU Giurgiu
      Un bărbat din localitatea Trestieni a găsit, în această după-amiază, în podul casei, un obiect ce părea a fi un proiectil. Acesta decoperta acoperișul în momentul în care a văzut muniția și a cerut ajutorul autorităților.
     La caz s-au deplasat pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu și un echipaj de Poliție. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că este vorba despre un proiectil exploziv, de calibrul 37 mm. Acesta a fost ridicat și transportat în siguranţă, urmând să fie distrus.
Sursa: ISU Giurgiu
      De la începutul anului, au fost descoperite în municipiul Giurgiu, localitățile Călugăreni, Săbăreni, Mihăilești, Stoenești, Teișori, Slobozia, Vlad Țepeș, Frasinu, Daia, Chiriacu, Dobreni, Trestieni și pe DN 6:
– nouă proiectile explozive de calibrul 37, 57, 75, 76, 100 și 120 mm;
– un proiectil perforant trasor, de calibrul 100 mm;
– un focos fuzant;
– o bombă de aruncător de calibrul 120 mm;
– două grenade defensive;
– șapte cartușe de infanterie de calibrul 7,62 mm;
– 11 cartușe și un tub cartuș, de calibrul 10,35 mm.
      Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.
      Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.