Primăria din Florești -Stoenești, condusă de edilul Dumitru Constantin se poate lăuda cu multe proiecte ce se află în derulare în această perioadă a anului.

Unul dintre acestea este realizarea unui teren de sport multifuncțional ce se află amplasat pe „celebra” groapă de gunoi de la Lacul Rizoaicii.

Aici va prinde contur, probabil, cel mai modern teren din județ, un teren în suprafață de 1250 mp unde se vor putea practica următoarele sporturi: fotbal, handbal, tenis de camp și baschet. Suprafața sintetică a terenului va fi una de calitate superioară, pe ea putându-se antrena atât echipa de fotbal din localitate, Avântul Florești, dar și copiii și toți cei ce iubesc mișcarea și sportul.

Acest obiectiv ce se dorește a fi gata până la sfârșitul acestui an este primul obiectiv dintr-o lungă serie de obiective sportive. Tot în următoarea perioadă va mai fi gata și o sală de sport, dar și un circuit de karting foarte modern (2022- 2023). În această perioadă am realizat vestiarele la terenul de fotbal din Palanca, dar și un număr de 5 parcuri pentru copii situate în zonele în care unii cetățeni ai comunei aveau obiceiul de a arunca gunoiul. Am reușit astfel să bucurăm copiii, dar și să facem curat în comună, prin transformarea locurilor cândva pline de gunoi în locuri vesele, pline de viață și curate”.

O altă realizare ar fi faptul că am reușit să avem un număr mult mai mare de contracte de salubrizare. Astfel dintr-un număr de 4000 de familii cât are la acest moment comuna, mai bine de 3000 de familii au încheiate contracte de salubrizare. Este loc și de mai bine, dar față de anul trecut, numărul acestora a crescut considerabil” – ne mai declara Dumitru Constantin.

„Biblioteca comunală din Florești Stoenești a fost igienizată, iar în acest moment, în colaborare cu Primăria, am lansat campania„ Donează o carte pentru educație”, dorindu-ne ca fondul de carte al bibliotecii să crească, fie prin donații de la iubitorii de carte, dar și prin achiziționare de carte. Îi invit pe această cale pe cei care care doresc donarea de cărți noi sau în stare bună să o facă, primăria fiind un punct de colectare. Puteți dona: cărți de literatură, dicționare, atlase, enciclopedii, cărți de dezvoltare personală, cărți didactice, artistice și creative” – ne spunea edilul comunei.

L-am întrebat pe primar care este gradul de colectare a taxelor și impozitelor locale și acesta se declara optimist în privința colectărilor. Dacă până la acest moment gradul de colectare este undeva la 24%, adică 19 miliarde de lei, până la finele anului gradul de colectare va ajunge cu siguranță în jurul a 50%, căci unii cetățeni nu-și doresc să treacă cu datorii în noul an. „Cetățenii își pot achita taxele accesând ghișeul.ro și ar trebui să folosească acest mijloc de plată mai ales că vor puta evita deplasările și ținând cont de situația pandemică actuală, acest mijloc de plată este mult mai sigur”.

Tot primarul mai declara că „din păcate s-a văzut nevoit ca instituția pe care o conduce să trimită popriri celor care nu au înțeles importanța plății amenzilor, dar și a taxelor și impozitelor locale, la timp”.

Îi dorim mult success în toate proiectele pe care își dorește să le realizeze, asigurându-l că îl vom mai intervieva și cu altă ocazie.

(Ana Magheru)