Primarul comunei Găujani, Dumitru Marcu, are, în aceste ultime luni ale anului 2018, o mulţime de motive de bucurie. Unul dintre acestea este, după cum ne spunea în cursul unei vizite recente, achiziţionarea, pe fonduri europene, a unui utilaj extrem de important pentru sezonul rece: o sărăriţă.

“Avem un proiect depus şi câştigat pe fonduri europene, la Târgovişte. Este vorba despre o sărăriţă care ne este extrem de necesară pentru sezonul de iarnă. Cu doar câteva zile în urmă am primit vestea aprobării de la Târgovişte, iar acum noi trebuie să mergem cu documentaţia pentru verificare, în vederea încheierii contractului de finanţare, şi cred că, până în luna noiembrie, să avem sărăriţa în curte”, ne spunea, mândru, primarul Dumitru Marcu.

“De asemenea, suntem în stadiul efectuării operaţiunilor de măsurare privind realizarea unui studiu de fezabilitate pentru introducerea de apă curentă în cele trei sate ale comunei. Avem în vedere scrierea unui proiect pe care să îl depunem la Ministerul Dezvoltării, pentru a obţine fonduri prin PNDL 2. Noi sperăm că vom încheia şi un contract de finanţare pentru acest proiect”, ne mai spunea primarul comunei Găujani. Un alt motiv de mândrie îl constituie modernizarea iluminatului public, finalizat în proporţie de 50%, din fonduri proprii, restul lucrărilor urmând să fie făcute…tot din fondurile proprii ale comunităţii.

(JGR)