FINAL NEAŞTEPTAT ÎN CAZUL OII “CÂNTĂRITE” LA O BOXĂ DE CARNE DIN HALA CENTRALĂ!

0
744

Aşa cum informam cu puţin timp în urmă, proprietarul unei boxe din hala centrală, a fost surprins în timp ce căra o carcasă de oaie. La vremea respectivă, Nelu Bălăceanu, proprietarul boxei, a susţinut sus şi tare, faptul că animalul din fotografiile transmise redacţiei de către cititori era al unui prieten care îl rugase să il cântărească. Autosesizate, organele de control din cadrul Comisariatului Judeaţean pentru Protecţia Consumatorilor Giurgiu, au descins la boxa de carne amintită. Iar ceea ce au găsit la faţa locului, numai în regulă nu a fost.

Conform informării transmise publicaţiei noastre, constatările au fost următoarele: în depozitul frigorific se aflau produse nesigure pentru consumatori (carne de vită fără ştampila DSVSA şi fără documente de provenienţă); în lada frigorifică au fost găsite produse tranşate (oase, carne de lucru, slănină) fără etichete de provenienţă; referitor la fotografiile prezentate, operatorul a declarat organelor de control că în data de 12 octombrie la rugămintea unei persoane fizice, a permis cântărirea în interiorul boxei a unei carcase de oaie, prin aceasta nerespectând condiţiile sigure pentru tranşarea şi comercializarea produselor din carne; pentru data de 12 octombrie s-au prezentat documente de intrare recepţie doar pentru mici şi cârnaţi, nu au fost aprovizionări cu carne de oaie.

“Pentru abaterile constatate operatorul economic a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor legale şi s-a dispus măsura de oprire definitivă şi retragere din circuitul consumului uman a produselor nesigure”, se mai arată în informarea CJPC Giurgiu.

De salutat atitudinea inspectorilor de la Protecţia Consumatorilor, care nu au aşteptat transmiterea unei sesizări propriu-zise şi care nu au avut nevoie de transmiterea “specială” a fotografiilor furnizate publicaţiei noastre de către cititori, aşa cum s-a întâmplat în cazul DSVSA Giurgiu.

Într-o ediţie viitoare a cotidianului nostru, vom prezenta şi răspunsul primit din partea acestei ultime autorităţi, pentru o mai bună edificare a cititorilor noştri asupra modului în care unele instituţii ale statului înţeleg să îşi facă datoria. (JGR)