Proiect de lege: Burse pentru elevi și studenți, plătite în avans!

0
216

Mai mulți parlamentari au propus un proiect de lege în care bursele elevilor urmează să fie plătite la o dată fixă, lunar și în avans până pe 25 a lunii anterioare celei pentru care se acordă. Pentru bursele din învățământul preuniversitar, plata tuturor tipurilor de bursă ar trebui să se efectueze lunar, în avans, până pe data de 25 a lunii anterioare celei pentru care se acordă.

Mai exact, pentru bursa acordată pe luna aprilie, plata trebuie să fie făcută până pe 25 martie. Pentru bursele din învățământul universitar, plata tuturor tipurilor de bursă să se efectueze lunar, în avans, până pe data de 25 a lunii anterioare celei pentru care se acordă, iar în prima lună a anului universitar, pentru respectiva lună, bursa să se plătească până pe data de 14 a lunii.

Se propune de asemenea ca legea să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2013, „timp până la care Ministerul finanțelor Publice și Ministerul Educației vor informa autoritățile locale, instituțiile de învățământ, universitățile cu privire la noile termene de plata burselor precum și cu privire la efectele neexecutării la termen a obligațiilor,” se specifică în proiectul de lege.

Proiectul a fost prezentat în Biroul Permanent al Camerei Deputaților, urmând să parcurcă procesul legislativ, camera decizională fiind Senatul României.

(Jurnal)