008

Miercuri, 1 iunie, în jurul orei 14,00, peste 15.000 de sindicaliști din Educație au organizat în Capitală, un miting de protest , alături de elevi și părinți.

După cum ne relata corespondentul nostru, Costel Nicolae, manifestanții au pornit din Piața Victoriei într-un marș către Palatul Cotroceni, protestul fiind generat de eșuarea negocierilor cu Guvernul României referitoare la salarizarea din învățământ.

077

La protest au participat și cadre didactice din sistemul de învățământ giurgiuvean, membri de sindicat, cât și reprezentanți ai consiliilor de părinți și elevi din municipiu și județul Giurgiu, ce s-au alăturat  liderilor Federației Sindicatelor Libere din Învățământ , celor din Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“, Federația Națională Sindicală „ALMA MATER“, Consiliul Național al Elevilor, Asociația Elevilor din Constanța și reprezentanți ai  Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar.

041

Protestatarii au afișat pancarte cu mesaje: „Vrem să fim tratați corect, cu cinste și cu respect!”, „Afară, afară cu politica din școală”, „Fără educație moare orice nație”, „Muncă decentă, salarii indecente”, „Guvernul a decis: învățământul va fi ucis”.

De asemenea, protestatarii au scandat: „Trădătorii”, „Vrem o țară ca afară”, „Demisia”, „Jos cu trădătorii”, „Vrem respect”, „Jos Guvernul”.

(Jurnal)