Cântăreții de curte ai deputatului Florian Nicolae se întrec în  povești menite a-i face plăcere neprețuitului lor șef  

2
170

povesti_copii_frumoase

 

În oficiosul familiei ”mântuitorului ” acestui oraș, după cum îl prezintă cântăreții săi de curte , în contextul manifestărilor prilejuite de ziua de 1 iunie, fostul pesedist , actualmente  liberal de conjunctură, deputatul Florian Nicolae este  prezentat în antiteză  cu contracandidatul său la Primărie , Nicolae Barbu.

În timp ce  în primul material Nicolae Florian este descris  ca un personaj pozitiv, iubitor de oameni, un adevărat cavaler al tristei figuri, primarul Nicolae Barbu devine ”nolens-volens” , personaj negativ într-un material alăturat, un stricător de caractere, care îi împiedică pe copii, chiar  de ziua lor, să meargă la cursuri (?!)

Dar hai să parcurgem împreună cele două texte ale obedienților săi cronicari pentru a vă da seama singuri de aceste constatări ale noastre:

Familist convins, serios, iubitor de oameni şi sensibil faţă de tot ceea ce îl înconjoară, Florian Nicolae şi-a câştigat respectul giurgiuvenilor. Cum 1 iunie este Ziua internaţională a copilului, candidatul PNL la Primăria Giurgiu nu-i putea uita pe cei mai mici locuitori ai acestui oraş, pentru care a organizat o manifestare de care aceştia să se bucure.

Conform butadei ”Ce are sula cu Prefectura”,  aflăm în continuare că, cităm:… Florian Nicolae a promis că dacă va câştiga Primăria Giurgiu va acorda o importanţă deosebită educaţiei copiilor, că va fi un bun gospodar al oraşului şi se va implica cu toată răspunderea pentru a aduce investitori care să creeze noi locuri de muncă pentru mulţi dintre părinţii copiilor din Giurgiu.

 Autorul nu amintește însă nimic și de copiii ai căror părinți au fost dați afară ca o măsea stricată de către mărinimosul deputat, sau cum în loc de salarii, salariații săi au  primit  diverse  produse din cămara sau de prin șifonierul  candidatului liberal. Nici despre umilința  părinților de copii ce  au fost trimiși în străinătate la cules de sparanghel, nu s-a  scris un rând.  Cântăreții de curte ai deputatului știu însă foarte bine că celor mici tare le mai plac ”basmele..!” 

 În cel de-al doilea material  povestitorii îl descriu doar în negru pe ”căpcăunul ” care și-a permis să confiște ziua copilului, cităm:

 A confiscat până şi sărbătoarea copiilor transformând-o într-o acţiune execrabilă de promovare a propriei imagini. Este vorba de primarul încă în funcţie, Nicolae Barbu, care, astăzi, într-o încercare disperată de a-şi mai spăla imaginea, a mărşăluit cu copiii pe străzile oraşului,  tocmai pentru ca părinţii acestora să vadă neţărmuritul ataşament faţă de generaţia tânără a edilului plimbăreţ, a cărui grijă faţă de aceştia a fost, până acum, aproape inexistentă.

Numai că, în disperare după voturi, să impui copiilor să plece de la cursuri doar pentru ca tu să dai bine la electorat, este de-a dreptul patetic…

 Ce să înțelegem noi, din cele două texte alăturate? Că în timp ce  Nicolae Barbu era legitimat în a se alătura bucuriei copiiilor, fiind încă primar în funcție, deputatul Florian Nicolae este de fapt cel care ”a confiscat”, la propriu , această zi, făcând din ea încă un pretext de Campanie electorală.

 În ceea ce îi privește pe copii, trebuie precizat faptul că aceștia primiseră liber de ziua lor, ca toți ceilalți din această țară, și nicidecum nu fuseseră instigați să fugă de la ore, așa cum insinuează, în mod ticălos, autorul acestor grețoase ”laudațio” dedicate preamultprețuitului  său șef.

(N. Băsmuitu)

 

2 COMENTARII

  1. FLORICEL E FAMILIST” CONVINS’ CUM E SI PNList „CONVINS” ! CRED CA PT TOATE PACATELE PE CARE EL CREDE CA LE ACOPERA CU PUPATURI FALSE SI GRETOASE VA DA SOCOTEALA DUMINICA CAND VA PRIMI PALMA DATA DE CEI PE CARE CREDE CA-I PROSTESTE LA NESFARSIT . CAT DESPRE 1 IUNIE DUPA MINTEA LOR PRIMARUL ACTUAL AR FI TREBUIT CHIAR SA RENUNTE LA ACEASTA SARBATOARE SI ABIA ATUNCI SA FI VAZUT ACUZATII.