DSC01374 (1)Primăria municipiului Giurgiu, în colaborare cu Centrul Cultural ”Ion Vinea” și cu
Inspectoratul Școlar Județean, au organizat și anul acesta o serie de activități cultural-artistice, sportive și distractive dedicate Zilei Internaționale a Copilului (1 Iunie).

 Manifestările au debutat cu un ”Marș al bucuriei”,  realizat de o echipă de majorete și de o fanfară care i-a atras de la primele ore ale dimineții atât pe trecători cât și pe părinți sau bunici ieșiți  cu odraslele de mână pentru a se bucura de aceastăî zi deosebită de iunie. Marșul  a pornit din fața  Primăriei și s-a încheiat pe pietonala ”Mircea ce Bătrân” din centrul Municipiului, primarul Nicolae Barbu aflându-se printre participanții la această sărbătoare.  Spre bucuria prichindeilor, în Parcul ”Alei” s-au desfășurat concursuri de role, demonstrații de arte marțiale și un cros al copiilor.  În acest timp sala de sport a Complexului ”Marin Anaststasovici”  a găzduit concursuri de tenis de masă, mini-fotbal și mini-baschet.

De asemenea, pe pietonala Mircea cel Bătrân au fost amenajate ateliere de ”paiting face ” (pictură pe față), un mic parc de joacă și o distracție cu tobogane gonflabile, clovni si arlechini, care i-au încântat la fel de mult pe cei mici. Tot pe pietonală au avut loc și spectacole de teatru de păpuși (”Motanul încălțat” și ”Zeii Olimpului”) si de coregrafie, cele din urmă fiind susținute de diferite Asociații Culturale din municipiu, cum ar fi ”Millenium Art” și ”Floria Art”.

DSC01372

Seria manifestărilor prilejuite de Ziua de 1 Iunie s-a încheiat cu un concert susținut de îndrăgita câtăreață Nicole Cherry, care a venit la Giurgiu însoțită de formația sa.

Dincolo de toate aceste surprize artistice pregătite cu mult drag și cu multă migală de către organizatori, cei aproximativ de 1000 de copii participanți au primit premii constând în jucării, rechizite și obiecte vestimentare.

Încercăm, de la an la an, ne-a declarat managerul Cetrului Cultural ”Ion Vinea”, prof. Virgil Pețanca, să perfectăm această sărbătoare, implicând cât mai mulți copii în activități cultural-artistice, sportive și recreative. Anul acesta putem spune, fără să exagerăm, că evenimentul a fost unul foarte plăcut, mai ales că activitățile au fost extrem de diversificate și numărul copiilor implicați a fost la fel de mare. Sperăm că și anul viitor vom organiza Ziua Copilului într-o manieră la fel de reușită, astfel încât cei mici să se poată bucura, așa cum se cuvine, de un eveniment despre care să-și amintească cu mare plăcere și peste ani.

(Teodora NICOLAU)