Vineri 15 Martie, ora 15.00, timp de 15 minute, haideți să ne întâlnim în parcul de la Primărie. Ne putem exprima astfel solidaritatea cu Moldova („și eu vreau autostradă!”),  dar și cu magistrații. Orice altă problemă își poate găsi loc pe o pancartă. 

Acesta este mesajul pe care îl transmite tuturor giurgiuvenilor pe facebook-ul personal, profesoara Mirela Manda, care-l asociază și cu protestul recent al  magistraților  care cer abrogarea ordonanţelor ce au modificat legile justiţiei şi care au sporit puterea Secţiei Speciale.

Gestul profesoarei din Giurgiu este o reacție de solidaritate cu invitația omului de afaceri sucevean Ştefan Mandachi care a construit, în mod simbolic, în judeţul Suceava, primul metru de autostradă din Moldova, ce va fi inaugurat  în data de 15 martie, la ora 15.00.  Iniţiativa sa se constituie într-un  protest faţă de lipsa de interes a autorităţilor pentru construcţia de autostrăzi în România şi în mod special în zona Moldovei, sperând că gestul său va fi urmat şi de alţi oameni de afaceri din întreaga ţară tot în semn de protest faţă de lipsa de interes a autorităţilor pentru construcţia de autostrăzi.

De precizat că solicitarea făcută de către profesoara Mirela Manda, Poliției Locale Giurgiu a primit, miercuri 13 martie, aviz favorabil.   

De precizat că salariații mai multor instituții din Municipiul nostru au promis că vor răspunde acestui ”mesaj” de solidaritate, prin prezența lor vineri, 15 martie, la ora 15.00, în părculețul din fața primăriei Giurgiu (cartier Vlad Țepeș) pentru un ”răgaz” de 15 minute.  

(Jurnal)