Produsele fast-food – interzise în şcoli şi spitale!

0
135

copil_gras_mananca_sanwich_4-5-2008_10-51-00_pmTot mai mulţi români, în special copii şi adolescenţi, sunt predispuşi la diferite boli din cauza alimentelor pe care le consumă, întrucât aceştia nu ştiu ce conţine mâncarea pe care o cumpără din comerţ. Pentru a preveni pe viitor îmbolnăvirea românilor, parlamentarii lucrează la o lege prin care să interzică comercializarea acestor produse în unităţile şcolare şi în spitale, dar şi în cluburi sau alte locuri frecventate de tineri.

Aleşii spun că tinerii sunt categoria socială cea mai afectată de ”îmbolnăvirea cu mâncare”, întrucât aceştia consumă preparate fast food a căror compoziţie este îndoielnică.

Astfel, în legea ce va fi depusă curând în Parlament se  prevede clar că produsele tip fast food nu vor putea fi comercializate în unităţile şcolare, de sănătate publică şi în alte locuri frecventate de populaţia tânără, decât dacă au specificate anumite informaţii despre produs. Producătorii vor trebui să informeze pe eticheta produsului, pe lângă ceea ce conţine acesta, data producerii şi a expirării, şi ce boli pot apărea în urma consumului respectivelor preparate culinare.

Ar fi o măsură foarte bună, în special pentru copii, deoarece este clar că preparatele fast food nu sunt deloc sănătoase şi indicate în alimentaţia nimănui de fapt, şi poate aşa i-am mai dezobişnui să mai le consume. Cred că toţi părinţii ar trebui să conştientizeze că un sanviş pregătit acasă sau o fructă sunt mult mai sănătoase decât ceea ce oferă aceste magazine, care, nu fac altceva decât să obţină profit uriaş îmbolnăvindu-ne copiii, ne-a declarat o mămică a unui elev de clasa -IV-a din municipiul Giurgiu.

Teodora Nicolau