Miercuri, 20 decembrie, la ora prânzului, primarul comunei Clejani , Florin Nidelea , a dorit să facă o bucurie tuturor copiilor cu vârsta între 3 şi 16 ani din comuna pe care o administrează, jucând rolul lui Moş Crăciun. Aşa se face că  un număr de 677 de pachete cu dulciuri, fiecare dintre acestea cuprinzând  21 de produse  au fost dăruite  de către primul edil al localităţii, micuţilor din grădiniţe  şi elevilor din şcolile comunei Clejani.

Tot cu această ocazie au mai fost  înmânate  42 de burse  sociale în valoare totală de 21.244 lei, elevilor provenind din familii cu situaţii financiare precare,  dar buni la învăţătură , cât şi 144 de tichete de grădiniţă  – aferente lunilor octombrie, noiembrie şi decembrie –  în valoare de 50 lei,  fiecare,  pentru încurajarea frecveţei la cursuri a copiilor  din familiile de romi.

Acţiunea a avut loc la şcoala din comuna Clejani.   Jumătate dintre pachetele pregătite de Primărie  au fost  distribuite în  şcoală,  urmând ca restul să fie  date către  unităţile şcolare din celelalte sate ale comunei.

Mare parte dintre copii au  venit  la această acţiune însoţiţi de părinţi sau de bunici. Tichetele de grădiniţă şi bursele au fost ridicate de părinţii copiilor , deoarece minorii nu aveau dreptul la semnătura documentelor .

După ce  tuturor celor prezenţi li s-a făcut promisiunea că  joi 21 decembrie, li se va organiza şi un pom de iarnă, Primarul Florin Nidelea ne-a declarat :

Ne bucură faptul că putem din nou să-i surprindem pe copii cât şi pe părinţii acestora, aducându-le în suflete şi pe chipuri zâmbetul de fericire. Vreau să precizez că toate cele aproape 700 de pachete au fost dăruite  după ce au fost  aprobate de către consilierii locali  din bugetul  Primăriei. În acest fel toţi copiii, indiferent de vârstă şi de situaţia lor financiară s-au putut bucura în aceste sărbători de câte o atenţie  – a mai precizat , cu vizibilă emoţie , primarul comunei Clejani, Florin Nidelea.

(Jurnal)

2 COMENTARII