Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Primarul  Florin Gheonu: ” Deși mică, Slobozia este o localitate în continuă transformare…!”

Primarul  Florin Gheonu: ” Deși mică, Slobozia este o localitate în continuă transformare…!”

0
Primarul  Florin Gheonu: ” Deși mică, Slobozia este o localitate în continuă transformare…!”

Cu siguranță Gheonu Florin Iulian , este unul dintre cei mai gospodari primari ai județului Giurgiu , așa cum ne declarau câțiva dintre locuitorii acestei comune, cu o singură localitate. Edilul  are în administrare peste 3300 hectare de teren la o populație de circa 2300 locuitori, suprafața  întinzându-se pe aproximativ  300 de hectare.

Zilele trecute într-un dialog cu primarul Gheonu, acesta  ne spunea că în curând aici vor demara lucrări de extindere a canalizării comunei cu încă 2,5 km.  Deși suntem o localitate mică, lurcurile aici sunt într-o continuă transformare. Costul acestor lucrari este estimat la 8miliarede lei, atentie din fonduri proprii – ne preciza Florin Gheonu.  Vom continua și noi din această primăvară asfaltarea străduțelor ,  ca în majoritatea comunelor județelui… De mentionat  că în paralel cu aceste lucrări  va începe și asfaltarea unui drum comunal care va face legatura între Slobozia și comuna Putineiu , este vorba despre Drumul Comunal (DC) 121.

Primarul comunei Slobozia ne mai spunea că  Primăria va ridica  și o nouă grădiniță în incinta Căminului Cultural,  din fonduri europene, o unitate de învățămând care va beneficia de cele mai bune condiții.

Referindu-se la iluminatul stradal, primarul ne spunea că se va trece   la înlocuirea vechii instalații cu cea pe leduri moderne prin programul PNDL3.

   Totodată vor fi montate camere video la ieșirile din comună, pe străzile pricipale precum și în școala generală, în căminul cultural si în incinta  bazei sportive pe care Primaria Slobozia le are în administrare, investiție  care va da un plus de siguranță cetățenilor.

Nu în ultimul rând primarul Florin Gheonea ne-a vorbit despre  un nou proiect european ce va cuprinde construirea unui parc cu locuri de joaca pentru copii, și de relaxare pentru localnicii de toate vârstele.

   În  sprijinul lucrărilor Primăriei  avem un număr de 47 de asistați sociali cu care, prin orele efectuate în folosul comunității , reușim să asigurăm curațenia localității – mai preciza primarul Gheonea. El menționa și faptul că  a reușit să încheie și un contract de salubritate prin care se ridică gunoiul, de două ori pe lună pentru suma modică de 10 lei de familie ,  indifferent de numărul  persoanelor  / casa.

 

(Balaban Leonardo)

VREMEA

Giurgiu
cer fragmentat
16.5 ° C
16.5 °
16.5 °
43 %
1.1kmh
80 %
sâm
16 °
Dum
18 °
lun
18 °
mar
15 °
mie
15 °