Primarul din Florești Stoenești copleșit de numărul cererilor de ajutor de înmormântare

0
283

Comuna Florești-STOENEȘTI ce-l are ca edil pe Dumitru Constantin nu se situează printre comunele cu un grad mare de infectare la nivelul județului, având la data redactării acestui articol doar 5,07% grad de incidență cumulată, dar și un număr mare de persoane vaccinate, totuși, în ultimele zile, „clopotele bisericii nu au mai contenit să bată”.

Doar în ultimele zile, un număr de 6 persoane s-au stins în comună datorită acestui virus, Covid-19,  „oamenii murind pe capete”, așa cum declara primarul.

Fiind o localitate mică, oamenii se cunosc între ei și este aproape imposibil să nu ne afecteze moartea acestora”– declara neputincios primarul.

Cele 6 ajutoare de urgență de înmormântare în valoare de 15.000 ron, câte 2.500 ron pentru fiecare au venit ca un suport pentru familiile rău încercate.

Mesajul primarului Dumitru Constantin adresat cetățenilor este unul, sperăm, foarte clar: „Vaccinați-vă, dragi cetățeni! Aveți grijă de viețile voastre și ale celor din familiile voastre. Aveți încredere în vaccin, aveți încredere în medici. Luați exemplul țărilor care sunt vaccinate aproape complet… Oare guvernanții lor și-ar fi îndrumat cetățenii să o facă, fără ca aceste vaccinuri să nu fie sigure”!

(Ana Magheru)