Ministrul de Interne  îi avertizează  pe cei cu certificate de vaccinare false că vor merge la pușcărie! Cât se cere pentru un astfel de document …

0
297

Ministrul de Interne,    Lucian Bode,    îi avertizează pe toți cei care falsifică documente    de vaccinare,    că vor fi aspru pedepsiți, deoarece reprezintă      un pericol pentru comunitate.

Toți cei care vor mai încerca să obțină adeverințe de vaccinare sau certificate verzi false vor merge la închisoare”, a  precizat  ministrul interimar de interne, Lucian Bode.

Am văzut foarte mulți români, vorbim de sute, sunt mulți, care apelează la certificate de vaccinare false. Avem 362 de dosare penale, 850 de persoane cercetate pentru teste PCR false, pentru certificate și adeverințe de vaccinare false. Le transmit tuturor: toți vor merge la pușcărie„, a declarat Lucian Bode. El crede că numărul infracțiunilor va fi în scădere după apariția primelor condamnări: „Apetitul va scădea după ce vor fi primele condamnări”, a spus Lucian Bode.

La acest moment peste 800 de persoane sunt cercetate în fie pentru că au folosit acte false care dovedesc vaccinarea, fie că au ajutat la emiterea acestora.

Și parcă pentru a demonstra că nu glumește, déjà în aceste zile Procurorii împreună cu polițiștii au făcut câteva  descinderi în Prahova, la patru cabinete de medicină de familie din:  Ploiești, Sinaia, Bușteni și Valea Călugărească, precum și la un centru de vaccinare.

Așa se face că  zeci de cadre medicale și beneficiari ai unor certificate de vaccinare false au fost ridicați de procurori. Polițiștii au făcut, la prima oră, 17 percheziții, iar 35 de persoane au ajuns la audieri.

Angajații de aici sunt bănuiți că au eliberat adeverințe de vaccinare fără ca beneficiarii să fie inoculați. Dozele ar fi fost fost distruse, ca să nu dea de bănuit.

Cum funcționa rețeaua de falsificatori

Rețeaua era complexă, susțin procurorii – cadrele medicale vizate se ocupau de eliberarea documentelor și de ștergerea urmelor… Existau mai mulți intermediari care găseau clienți, iar cei din urmă plăteau până la o mie de lei pentru adeverința de vaccinare. Lista acuzațiilor e lungă.

 Conform IPJ Prahova, faptele urmărite penal în cazul de față, sunt de luare de mită, dare de mită, trafic și cumpărare de influență, fals informatic și uz de fals.

La nivel național, polițiștii au deschis peste 200 de anchete care vizează diverse metode de falsificare a certificatelor verzi de vaccinare.

(Jurnal)