Rivalitățile politice continuă, indiferent că suntem în pragul săptămânii patimilor, indiferent de locul în care se manifestă ele.  Conform unui site local, vineri după amiază, la ședința Consiliului local din Adunații Copăceni, un consilier PSD, Dragne Valentin, a reușit să-l scoată din sărite pe primarul liberal Dan Rusu, între cei doi  iscându-se un conflict verbal care, conform declarațiilor unui alt consilier PSD, Marius Cardaș, ar fi degenerat, în cele din urmă  Valentin Dragne făcând chiar o plângere penală Poliției din comună.

Este greu de crezut că într-o comunitate atât de mică, așa cum este localitatea Adunații Copăceni, ambițiile și orgoliile sunt atât de mari mai ales că în cazul de față vorbim despre  niște consăteni, cetățeni ai locului ce ar trebui să fie un exemplu pentru ceilalți, căutând să rezolve problemele comunei, nicidecum să se certe, indiferent de coloratura lor politică.

Contactat la telefon pentru a ne da câteva explicații primarul Dan Rusu ne-a spus încă de la început că cel care a relatat scenele conflictului iscat, pe site-ul citat de noi, este chiar fostul său contracandidat la Primărie din campania electorală, Marius Cardaș, care nu ar fi avut niciun interes să-l zugrăvească în culori prea vii.

A trimis la Ciulacu o grămadă de adrese împotriva mea și la toată lumea din comună…E un individ cu relații suspecte, cu tatuaje pe mână. Vă dați seama …deși am fost nevoit să îl pun șef la comisia de Învățământ. Dacă nu am avut pe cine – ne spunea resemnat, primarul Rusu.

Din nefericire pentru el, avantajul liberalilor în Consiliu este foarte fragil:”Noi avem opt consilieri PNL, în timp  ce consilierii PSD sunt 7, asta  după ce au cooptat în tabăra lor 2 USR-iști. S-au unit și caum încearcă să mă boicoteze. Dacă aud că unul de la noi (consilier PNL – n.n.) nu poate să vină la ședință, că are o problemă, ei încearcă să facă majoritatea și să respingă proiectele, așa cum au făcut recent, cu proiectul de canalizare pentru comună. Norocul meu, că doi PSD-iști, au înțeles că era un proiect în favoarea comunei și au votat cu noi, căci altfel nu întruneam majoritatea.

Dar nici ei n-au scăpat…i-au amenințat și pe cei doi…Oamenii ăștia nu vin pentru a rezolva problemele comunei, ci doar pentru avantajul lor personal. Sunt oameni fără caracter…

În privința jignirilor de care îmi vorbiți, ce mare lucru am făcut?    L-am bătut? I-am făcut ceva? L-am făcut prost, este adevărat…Pentru asta se face însă plângere penală?

 El (Marius Cardaș – n.n.) a fost consilier și pe timpul lui Tache, în 2015 (Ion Tache, fostul primar n.n.). Tache ce făcea? Îi dădea de la începutul ședinței o sticlă de țuică… Venea, bea jumate din sticla aia și pe urmă era lemn la ședință. Eu, care nu eram pe atunci primar, i-am făcut în momentul ăla, o poză înainte de ședință, când avea sticla de țuică băgată la piept. V-o trimit la redacție…(Vezi foto, alăturat).

Fotografie  primită la redacție…

Dan Rusu ne mai spunea că nu mai poate să suporte atitudinea dușmănoasă a acestor consilieri ”ce aduc – spunea el – numai prejudicii comunei…”

Vă spun că dacă nu erau de bună credință băieții ăia de la PSD, din cauza unora ca cei de care vă aminteam, pierdeam sistemul de canalizare. Vorbiseră între ei să se împotrivească…Dar ce să le ceri ăstora? Cei doi de la PSD mi-au spus atunci: -” Domnu’ primar, cum să nu facem acest lucru pentru comună, că doar beneficiem cu toții de această investiție!”

Oamenii ăștia sunt bolnavi de răutate, de prostie, sunt mincinoși și răzbunători. Iar eu am ajuns să nu mai suport să le dau unor astfel de oameni, mereu explicații, când eu știu foarte bine ce anume urmăresc ei – ne mai spunea, pe un ton disperat, Dan Rusu.   

Așa cum ne declara, iată de fapt care sunt mizele celor ce ”îl șicanează permanent”  pe primarul comunei Adunații Copăceni. Sunt consilieri de la care comunitatea așteaptă soluții și nicidecum sămânță de scandal semănată prin ședințele de Consiliu local.

La rândul nostru, constatăm că partidele politice din care fac parte consilierii amintiți mai sus nu se supun regulilor formațiunilor din care fac parte. Astfel că, aici, în Adunații Copăceni, consilierii PSD fac alianțe cu cei din USR, în funcție probabil de interesele lor de grup, nesupunându-se – din câte am dedus – alianțelor de la Centru (PNL-USR-PLUS).

Dar dincolo de toate acestea am întreba: oare cine l-ar putea acuza pe un primar care se zbate pentru a introduce, apă, canalizare, drumuri, să ridice școli și grădinițe, asigurând tot confortul concetățenilor săi, atunci când indivizi fără nicio viziune privind viitorul localității în care trăiesc, joacă permanent rolul de Gică Contra? De ce fac asta?  Pentru că pot și pentru că dacă sunt contraziși, dacă nu li se dă satisfacție, dau repede fuga la Postul de Poliție să facă plângeri penale.

(Jurnal)