Într-o discuţie avută cu primarul comunei Ghimpaţi , pe tema proiectelor ce vor fi dezvoltate în comună, Constantin Cărăpănceanu ne releva un aspect tot mai îngrijorător, acela al exodului tinerilor către străinătate, atraşi de veniturile obţinute acolo. Tot mai mulţi tineri  merg să lucreze în străinătate. La acest moment sunt plecaţi din comună peste 150…

Lor li se adaugă alţi circa 150 de etnici (romi – n.red.) – ne spunea primarul comunei Ghimpaţi. În comună activitatea principală a rămas tot agricultura şi în general cea de subzistenţă, în care oamenii produc ceea ce trebuie să consume în familie. Constantin Cărăpănceanu ne mai spunea că doreşte ca Ghimpaţi să devină o localitate importantă a judeţului.

În acest scop există un proiect de realizare a unei şosele de centură la Mihăileşti ce va avea un mare impact , prin fluxul important de autoturisme şi de transportatori ce vor tranzita localitatea Ghimpaţi. Anticipăm astfel o dezvoltare imediată  a comunei noastre. Unii dintre marii retaileri au înţeles acest lucru. Mega Image şi-a deschis deja un magazin chiar în intersecţia principală…Curând aici va apare şi un sens giratoriu ce se află în prezent în faza de proiectare, fiind deocamdată amenajat provizoriu –ne preciza primul edil al comunei.

Primarul Cărăpănceanu ne mai spunea că de când a apărut acest sens giratoriu în această intersecţie, accidentele , multe dintre ele mortale, au dispărut. CNAIR ne-a promis totodată că odată cu acest obiectiv va reamenaja şoseaua Ghimpaţi –Giurgiu, care a fost plombat  dar care trebuie modernizat…

Primarul Cărăpănceanu ne mai spunea că la rândul ei staţia Petrom din localitate intenţionează la rândul ei să se modernizeze intenţionând să intre într-un parteneriat cu marele retailer OCEAN.

(Florian Tincu)