Anca Jurma a preluat şefia – interimară – a Direcţiei Naţionale Anticorupţie

0
150

După revocarea șefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, interimatul la conducerea instituției va fi asigurat Anca Jurma. Aceasta are o vechime de 28 de ani și a fost și procuror şef al Serviciului de cooperare internaţională, de informare şi relaţii publice din cadrul DNA.

Instalarea acesteia în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie a avut loc cu puţin timp în urmă, la ora 11,00.

Pe de altă parte, procurorul general a dispus, miercuri, delegarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu data de astăzi.

Kovesi va avea atribuții privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016 – 2020, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupției, precum și elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităților de parchet, în conformitate cu obiectivele strategice și domeniile prioritare ale instituției, astfel cum sunt acestea exprimate în Stategia Ministerului Public pentru perioada 2016 – 2020.

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al DNA, ca urmare a deciziei Curții Constituționale.