florin-gheonu-slobozia1-1024x718Rep: Ce ne puteţi spune despre proiectele dumneavoastră? Câte s-au realizat şi câte se află în derulare?

F.G. Un prim obiectiv din cadrul unui proiect mai amplu s-a concretizat prin înfiinţarea unui parc pentru copii pe care l-am numit “Parcul Tineretului”. Acest parc a fost realizat cu bani de la bugetul local, arătând astfel că ne putem gospodării şi singuri.

Trebuie să precizez faptul că cetăţenii comunei şi-au manifestat aprecierea pentru ceea ce s-a realizat, întrucât mamele erau nevoite să meargă de cel puţin două ori pe săptămână împreună cu copiii în parcurile din Giurgiu.

În curs, preconizăm realizarea a încă două parcuri pentru copii, finanţate tot cu bani de la bugetul local. Primul va fi amplasat pe strada Viilor, lângă comunitatea romă.

Avem, de asemenea buget alocat pentru achiziţionarea de camere video destinate parcurilor şi intersecţiei de pe DN5C pentru a descuraja infracţionalitatea.

Montarea acestor dispozitive va începe chiar în această săptămână.

Începând de săptămâna viitoare vom reabilita un drum extrem de important pentru localitate, şi anume porţiunea care leagă drumul DN5C de DJ 504, respectiv mănăstirea Sf. Ioan Rusul , punct de atracţie turistică şi religioasă cunoscut în întreaga ţară.

Cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Giurgiu, acest traseu va fi soluţionat mai întâi prin pietruire urmând ca în scurt timp să se treacă la asfaltarea lui. În ceea ce priveşte proiectul de asfaltare a drumurilor comunale, precizez că s-au obţinut toate avizele necesare de la Ministerul Dezvoltării. Este vorba despre un proiect de 10,5 km pe care sperăm să-l ducem la îndeplinire până la finele anului 2017. În urma finalizării acestuia, întreaga localitate va fi asfaltată.

fotografie0016Rep:  Există şi alte probleme legate de infrastructură ce necesită atenţia administraţiei?

F.G. Da, există. Ne confruntăm cu un deficit de 2,3 km de canalizare pe care dorim să-l acoperim până în primăvara anului 2017, mai exact la finele lunii martie.

Rep: Ar exista soluţii pentru tinerii din Slobozia care preferă să plece în alte localităţi în căutarea unui loc de munca?

F.G. Da, am avea nevoie de investitori serioşi care să aducă ]n comună capital şi să stimuleze astfel crearea de noi locuri de muncă. Exista un teren între Giurgiu şi Slobozia care aparţine comunei şi care ar putea fi valorificat. Prin investiţii de durată s-ar putea ridica fabrici sau depozite. Suntem deschişi investitorilor iar primăria le va acorda tot sprijinul. Singura condiţie de principiu pe care vrem să o punem este aceea ca firmele să angajeze forţa de muncă selectată din Slobozia.

Rep: Câteva cuvinte de încheiere adresate cetăţenilor păstoriţi de dumneavoastră

F.G. Vreau să-i asigur că în cei patru ani de mandat, localitatea va fi schimbată din temelii. Pe această cale vreau să mulţumesc membrilor Consiliului Local Slobozia, care au dovedit competenţă şi implicare şi care au colaborat foarte bine cu mine.

Rep. Vă mulţumesc, domnule primar pentru timpul acordat

F.G. Şi eu vă mulţumesc şi vă mai aştept.

(Jurnal)