Daniel Rusu, primarul comunei Adunaţii Copăceni, dornic să dea curs provocărilor ce vor schimba  “faţa” acestei localităţi

1
196

primar adunati dan rusuNoul primar al comunei Adunaţii Copăceni, Daniel Cezar Rusu, este, aşa cum ne mai spunea recent dornic să se lase provocat de proiecte importante pentru comuna pe care o conduce începând cu data de 6 iunie 2016. Cezar Rusu se poate considera un om fericit de vreme ce la vârsta sa, a reuşit să obţină încrederea unei comune cu oameni destupaţi şi harnici, în marea lor majoritate, legumicultor. Fericit de două ori,  pentru că nu oricine  se poate lăuda că are două fete studente la medicină!

Daniel Cezar Rusu nu uită niciodată că a plecat de jos, trecând cu stoicism peste fiecare etapă. Experienţa şi-a pus amprenta asupra caracterului său mai ales cât a fost angajat al Primăriei. Acest lucru probabil l-a ajutat foarte mult. De aceea a ajuns ca astăzi să pună mai presus de toate interesul concetăţenilor  săi. Iată de ce deseori poate fi văzut relaţionând cu aceştia, aflând în acest mod  direct, problemele cu care se confruntă locuitorii din Adunaţii Copăceni. Tânărul primar vine dintr-o familie de oameni educaţi, mama fiind o profesoară cu notorietate în localitate. Aşa cum mărturisea unei publicaţii on line, în timpul campaniei electorale de la alegerile locale, s-a hotărât să candideze  pentru că se săturase  să vadă cum alţii distrug o localitate ce ar putea fi foarte bogată, cu oameni muncitori, la doar doi paşi de Capitală.

Vreau alei şi trotuare de circulaţie pietonală pentru oamenii din comună, vreau să realizez o staţie de epurare a apei şi, evident, să rezolv în totalitate cele două probleme stringente ale localităţii: canalizarea şi asfaltarea tuturor drumurilor din comună prin atragerea de fonduri europene. Nu se poate altfel aici, lângă Capitală  – spune primarul Cezar Rusu. Un fan declarat al jocului cu balonul rotund, primarul comunei Adunaţii  speră cât mai curând să reuşească  amenajarea stadionului comunal şi construirea câtorva  săli de sport, dacă s-ar putea  în fiecare sat al comunei.  Pentru că Bucureştiul este foarte aproape, primarul speră să atragă aici cât mai mulţi specialişti, în special medici şi cadre didactice căci ştie că tinerii au nevoie de educaţie, de învăţătură şi sănătate, iar pentru asta şi-a propus construirea de locuinţe de tip ANL, dar şi de locuinţe pentru profesori şi medici. 

Pentru a contura planurile actualului primar al comunei Adunaţii Copăceni am putea doar reda câteva din punctele programului său  cu care a candidat la alegerile locale: finalizarea procesului de restituire în întregime a terenurilor către cetăţeni, sprijin material pentru bisericile din comună, cadastru total, înfiinţarea unui centru medical complex, şi multe, multe  altele, o sumedenie de provocări cărora  Daniel Cezar Rusu doreşte să le facă faţă şi cu siguranţă, după cum îl cunoaşte toată lumea, ambiţios, cu siguranţă le va duce la bun sfârşit.

Florian TINCU

1 COMENTARIU

  1. Hai sa fim seriosi Florine,pun pariu cu tine ca la sfarsitul mandatului cand va trage linie nici un sfert din ce vrea el sa faca nu va face…vorbe goale.Te provoc sa revii la acest articol la sfarsitul mandatului si sa consemnezi realitatea si de asemenea sa publici comentariul acesta poate se va ambitiona primarul si ma va contrazice