Liceul “Tudor Vianu” a deschis cursurile de limba chineză pentru noul an şcolar

0
480

dsc02466Luni, 24 octombrie, la Liceul Teoretic Tudor Vianu din Giurgiu a avut loc deschiderea cursurilor de limba chineză pentru anul şcolar 2016-2017.

Aceste cursuri, demarate în urmă cu patru ani, au la bază un parteneriat încheiat cu Institutul ”Confucius” şi sunt susţinute, pentru al doilea an consecutiv, de către un profesor voluntar originar din China, şi anume Wang Yang.

Sperăm să avem cât mai mulţi doritori şi anul acesta pentru studierea limbii chineze. Anul trecut am avut în jur de 25 de cursanţi şi ne mândrim cu faptul că absolvente ale Liceului nostru au reuşit să obţină certificare de atestare a cunoştinţelor în limba chineză la un institut de învăţământ din Bucureşti, a declarat directorul Liceului ”Tudor Vianu”, prof. Cristina Anghel.

Prezent la eveniment, viceprimarul municipiului Giurgiu, Ionuţ Cioacă a dorit să felicite iniţiativa Liceului şi să-i asigure de tot sprijinul administraţiei publice locale. De asemenea, prof. Wang Yang şi-a manifestat bucuria de a fi în rândul elevilor şi le-a transmis acestora că în cadrul orelor de limba chineză, pe lângă faptul că vor învăţa să vorbească şi să scrie în această limbă, vor căpăta şi cunoştinţe din domeniul culturii chineze, cum ar fi gastronomia.

La rândul lor, elevii care vor studia limba chineză s-au arătat la fel de încântaţi ca şi profesorul lor: Sunt foarte bucuroasă că voi învăţa şi anul acesta limba chineză. Este o limbă frumoasă şi destul de uşoară, dacă cunoşti şi alte limbi străine şi dacă dai dovadă de seriozitate şi perseverenţă atunci când o studiezi, a declarat una dintre eleve.

(Jurnal)