Primarul comunei Oinacu dă curs primului său proiect din această primavară. Ce alte lucrări va derula Fabian Țîrcă…

0
220

Odată cu primăvara, încep și lucrările pentru proiectele noastre. Un prim proiect este cel al modernizării grădiniței din satul Comasca, ce va permite copiilor noștri să învețe în condiții cu adevărat europene, și de maximă siguranță.

Vorbim astăzi despre o clădire modernă, viu colorată, cu utilități noi. Clădirea beneficiază de un sistem de supraveghere video interior și exterior, astfel că fiecare părinte își va ști copilul în siguranță. Tot la această grădiniță, având în vedere că educația a fost și este unul dintre obiectivele prioritare ale mele, se va construi un gard nou și un loc de joacă pentru copii, lucrări ce vor fi finalizate în maxim 30 de zile.

Un alt motiv de mulțumire pentru mine este legat de câștigarea, de curând, a unui proiect finanțat prin PNRAS (program național ce are în vedere reducerea abandonului școlar). La acest proiect, ai cărui beneficiari sunt toți copiii din Oinacu, a lucrat, alături de mine, directorul Școlii Gimnaziale Nr 1 din Oinacu, doamna Mădălina Oprișan. Valoarea acestui proiect este de 140.000 de euro. Proiectul se va derula pe o perioadă de trei ani.

Nu în ultimul rând, merită menționat faptul că modernizările unităților de învățământ nu se opresc aici, fiecare dintre acestea fiind prinse în programul de modernizare completă.

În perioada următoare, voi anunța și prezenta alte lucrări ce vor fi demarate la nivelul comunei Oinacu.

#comunaoinacu