18157707_1892109487729557_5166421657315541703_nDupă mai multe acţiuni care au avut ca temă salubrizarea comunei şi menţinerea ei cât mai curată iată că primarul comunei Daia, Adrian Şerban,  trece la avertizări. În cadrul unei discuţii recente, acesta ne spunea că se va trece la  aplicarea prevederilor Ordonanţei 31/2013, valabilă de la 1 ianuarie 2017, prin care s-a introdus taxa pe tona de gunoi neselectat, colectat de către operatorul de salubritate.

„Mai exact, suntem obligaţi sa plătim 80 lei + TVA pentru fiecare tonă de gunoi colectat din comuna noastră.  Până la sfârşitul anului 2016 valoarea taxei de habitat pentru întreaga comună era de aproximativ 7000 lei, dar factura pentru luna martie 2017 depăşeşte suma de 12500 lei datorită acestei taxe. În consecinţă, am plătit aproximativ 5500 lei în plus datorită acestei taxe. Pentru a putea evita risipirea banului public, îi rog pe locuitorii comunei să încerce să arunce la eurocontainere doar gunoiul menajer”, ne mai spunea primarul Şerban, precizare ce apare şi pe pagina de facebook a Primăriei Daia.  

„ATENŢIE!!! NU ARUNCAŢI RESTURI VEGETALE, PĂMÂNT, MATERIALE PROVENITE DIN DEMOLĂRI, BĂLEGAR DE ANIMALE etc., aşa sună textul emis de primul edil al comunei, care explică în continuare:

Aceste eurocontainere sunt destinate doar gunoiului menajer!  De asemenea, depozitaţi gunoiul doar în interiorul acestora şi nu mai lăsaţi pe lângă acestea saci de gunoi sau alte obiecte ce se pot răspândi în natură, deoarece locurile unde sunt amplasate se vor transforma în adevărate focare de infecţie. În cazul în care nu vom reuşi să colectam gunoiul menajer în condiţii normale sau în cazul în care veţi arunca în alte locuri neamenajate gunoiul, vom trece la sancţionarea celor ce încalcă regulile. 

Vă mulţumim pentru înţelegere!”, se mai arată în apelul primarului Adrian Florin Şerban, către locuitorii comunei Daia.

În concluzie Cine are ochi să citească şi minte să înţeleagă, bine, ci nu, să plătească…!, am spune noi.

(Jurnal)