La ultima noastră întâlnire cu primarul comunei Clejani, Florin Nidelea, acesta ne vorbea despre câteva din intențiile sale privitoare la dotarea comunității pe care o administrează. Doresc realizarea unui proiect de reabilitare și modernizare a iluminatului public. În cadrul GAL (Grupurile de Acţiune Locală.- Dezvoltarea durabilă a zonelor rurale- n.red.), se intenționează achiziționarea unui utilaj multifuncțional ce ne va ajuta foarte mult pe timp de iarnă, la lucrările de deszăpezire. Totodată, așteptăm introducerea gazelor în comună, asta în urma promisiunilor făcute de ministrul Economiei… –  menționa Florin Nidelea. 

Solicitat să ne spună cum stă cu colectarea taxelor și impozitelor de la populație, știut fiind că este o zonă a județului în care minoritățile se confruntă cu situații grele în familie, primarul Nidelea ne spunea: Dacă anul trecut, în aceeași perioadă , procentul plăților la buget din partea cetățenilor se situa la 90 – 92%, în această primăvară, gradul de colectare realizat până în prezent  îl consider  destul de bun. Vorbind despre incidentele consumate în acest an la nivelul localității, Florin Nidelea ne mai spunea că în continuare își susține proiectul de introducere în comună a serviciului de Poliție comunitară care, spunea el, va  încerca să rezolve conflictele iscate între diferite familii din zonă.

În acest context, primarul Nidelea declara că astfel de incidente, puternic mediatizate de presă, au condus la scăderea dorinței unor cetățeni din Capitală sau din împrejurimile Clejaniului de a cumpăra sau a-și ridica locuințe în această localitate. Sunt case bătrânești ce au fost cumpărate de diverși cetățeni și care au fost transformate în case de vacanță. Din păcate  odată cu instalarea sezonului rece, când proprietarii le părăsesc pentru o perioadă mai lungă de timp, casele sunt uneori prăduite de cei câțiva care ne creează permanent probleme – ne mărturisea, cu regret, primarul comunei Clejani.

(Florian Tincu)