Sistemul informatic este suprasolicitat, se blochează des și nu permite operarea rețetelor în timp real. Așa că, farmaciștii eliberează medicamentele, dar opresc cardurile pentru a introduce mai târziu datele în sistem.

Practica, însă, spun reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate este ilegală. Ei mai spun că sistemul este supraîncărcat în prima jumătate a lunii pentru că toți furnizorii fac raportările pentru a-și primi banii. Chiar și așa, pacienții nu ar trebui să își lase cardurile.

Farmaciștii susțin însă că aceasta este singura soluție pentru a veni în sprijinul pacienților. De menționat  că reținerea cardurilor de sănătate de către asistent, medic sau farmacist este interzisă și constituie o infracțiune, care se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. În acest caz ce este de făcut? La Giurgiu, ca peste tot în țară ,  continuă problemele generate de proasta funcționare a sistemului electronic de eliberare a rețetelor compensate de către medicii de familie, bolnavii fiind exasperați. 

Mai multe asistente ale medicilor de familie ne-au spus că acest blocaj al sistemului se creează pe toată perioada lunii , nicidecum doar la începutul acesteia cum susțin cei din CNAS.

(Jurnal)