După cum ne declara primarul comunei Adunații Copăceni, Dan RUSU,  a trecut déjà o jumătate de lună de la ultima informare a sa asupra  proiectelor aflate în derulare, în localitate.

Primul edil al localității ne spunea că ritmul alert al activităților desfășurate, ce au ca scop finalizarea sau continuarea unor proiecte l-au împiedicat să  aibă timp pentru a vorbi despre realizările sale de până acum.

Proiectele de care vorbeam sunt legate de buna desfăşurare a activităţilor comunei. Așa se face că în acest moment se lucrează concomitent la  un ansamblu de locuinţe sociale, la extinderea reţelei de gaze și la montarea staţiilor de pompare ale canalizăeii din satul Dărăşti Vlaşca – preciza primarul Rusu.  

Totodată a început pregătirea pentru asfaltare a străzii ”Lunca Argeşului” din localitatea Adunații Copăcen,  cât și amenajarea frontului de lucru pentru construirea sălii de sport, ce are ca locație  curtea Şcolii Nr. 1 din comună.

Pentru că  ne aflăm în plină vacanță a elevilor suntem preocupați de igienizarea şcolilor din comună pentru ca la data începerii noului an școlar elevii să se bucure de un spațiu curat , cochet și aerisit – mai spunea primarul comunei.

 Ne preocupă în același timp amenajarea stadionului de fotbal  din Adunații Copăceni, mai ales că echipa doua a obținut în ultimii ani rezultate excelente, fiind doi ani la rând campioana județului Giurgiu, la fotbal.

 Primarul Rusu ne spunea că alte două activități vor demara în scurt timp în comună.  Este vorba despre igienizarea tuturor străzilor, ce se va realiza  cu angajații Primăriei Adunații Copăceni și montarea oglinzilor de trafic în zonele periculoase, cu scopul unui trafic sigur, lipsit de riscuri prin zonă…

 Vizibil iritat de atitudinea unor consăteni ai săi, primarul Dan Rusu ne-a spus:  Sunt însă și unele persoane care şi-au achiziționat terenuri în plin câmp pentru construcția unei case fără să țină cont de lipsa utilităților în acele locații. Primăria a depus toate eforturile pentru a le asigura cele mai bune condiții, dar unii, din obrăznicie, după efectuarea lucrărilor de extindere a utilităților se plâng acum de lucruri minore care nu pot fi remediate decât de natură și  mă refer la reaşezarea straturilor de pământ…

De asemenea, alții, sub umbrela faptului că îşi plătesc taxele, ca orice bun contribuabil, clamează imperativ ca Primăria să vină  să îi măture şi la poartă!

 Este cazul unei doamne care crede că dacă  plăteşte 35 de lei, Primăria este la dispoziția dumneaei…Doresc să spun că această sumă nu acoperă nici măcar consumul unui bec stradal , ce  luminează la  poarta  casei – a mai menționat primarul comunei Adunații Copăceni, Dan Rusu.

 (Jurnal)