Mai mulți giurgiuveni au dorit să știe ce crede primarul Municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, despre șansele orașului nostru de a deveni atractiv din punct de vedere turistic.

La rândul nostru am dorit să aflăm de ce ar avea nevoie orașul Giurgiu pentru atingerea acestui deziderat, ținând cont de faptul că în profesia de pilot de aeronavă, primarul Anghelescu a colindat lumea în lung și în lat și a văzut multe lucruri, idei de valoare ce ar putea fi aplicate cu succes?

Consider că realizabilă, în scurt timp, este integrarea orașului Giurgiu în cadrul mai multor circuite turistice locale și transfrontaliere, alături de Parcul Național Comana și orașul Ruse, evident atunci când contextul sanitar internațional o va permite.

Din păcate, în prezent Giurgiu este un paradox al agrementului și turismului: deși e port la Dunăre, acest lucru nu este exploatat deloc din punct de vedere turistic, mai ales în contextul în care ar putea deveni un refugiu pentru mulți dintre cei care vor să fugă în weekend din Capitală.

Totodată, deși prezintă peisaje unice în Europa, nici insulele de pe Dunăre și nici perdelele forestiere de pe malul românesc nu sunt valorificate în niciun fel. Pe de altă parte, faptul că în zonele amintite nu au fost demarate în trecut proiecte de anvergură ne pune la dispoziție un potențial practic intact pe care vom încerca să îl punem în valoare respectând evident principiul nature friendly.

(Jurnal)