Primăria municipiului Giurgiu va beneficia de fondurile privind subvențiile pentru căldură

0
320

Ordinul în baza căruia unităţile administrativ-teritoriale vor primi subvenții pentru căldură a fost publicat în Monitorul Oficial

Ordinul pentru stabilirea procedurii privind acordarea subvenţiilor către primării a fost publicat în Monitorul Oficial, vineri 11 martie 2022 și stabilește procedura care trebuie urmată pentru obținerea acestor subvenții.

Subvenția alocată vizează acoperirea costurilor legate de achiziția de gaze naturale sau de păcură, pentru producerea de energie termică în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022.

Fondurile vor fi alocate de Ministerul Dezvoltării pe baza cererilor semnate de primari.

Primăria Giurgiu va beneficia de acest act normativ, alături de alte primării din România care au dificultăți la plata subvenției pentru căldură.

În calitate de Preşedinte al PNL Giurgiu, domnul Dan Motreanu a inițiat acest demers, de emitere a unui ordin care să stabilească o procedură de acordare a subvenţiilor pentru achiziţia gazelor, după ce Primăria Giurgiu a epuizat toate resursele financiare disponibile.

În aceeași situație se regăsesc și alte localități din România, fără resurse financiare.

Prețul gazului a crescut de cinci ori față de anul precedent şi fiind vorba despre o criză energetică la nivel european, administraţia locală din Giurgiu nu are resursele financiare pentru a contracara efectele acestui colaps dezastruos pentru autoritățile locale și populația municipiului Giurgiu”, informează Primăria municipiului Giurgiu.

(Jurnal)