PRIMĂRIA Giurgiu: ”Circa 90 de câini au fost capturați în lunile aprilie și mai, iar peste 600 așteaptă să fie adoptați din adăpostul public Giurgiu!”

0
668

Peste 600 de câini aflați în adăpostul public din Giurgiu, cu o vârstă cuprinsă între 6 luni și 10 ani,  așteaptă o a doua șansă din partea iubitorilor de animale.

În ciuda eforturilor făcute de autorități, prin Giurgiu Servicii Locale, de sponsori și asociații de profil, de a oferi condiții cât mai bune și hrană adecvată, cea mai bună opțiune pentru acești căței este adopția și circa 90% din cei aflați în adăpost sunt adoptabili.

Câinii dați spre adopție vor fi sterilizați și microcipați, iar viitorii adoptatori pot vizita adăpostul, de luni până joi, între orele 8.30-16.00 și vineri până la ora 13.00.

Pentru reducerea câinilor maidanezi, GSL efectuează capturi constante (cca 90 de câini în lunile aprilie și mai), în acest moment adăpostul este plin, iar numărul adopțiilor în aceeași perioadă de referință(aprilie și mai) a fost de 50.

Reamintim că cetățenii municipiului Giurgiu care dețin câini nesterilizați și nemicrocipați sunt rugați ca în decurs de două luni să intre în legalitate și să își îndeplinească obligațiile pentru ca în acest mod, una dintre principalele surse ale câinilor aflați pe stradă să fie stopată și să evite amenda pe care o pot primi.

Conform legii, toți câinii cu stăpân, fără valoare chinologică (fără pedigree), trebuie să fie microcipați și sterilizați, amenzile fiind cuprinse între 5.000 și 10.000 lei pentru nemicrocipare și între 5.000 și 12.000 de lei pentru nesterilizare.

În acest sens, autoritățile giurgiuvene vor efectua o amplă acțiune de control în luna august despre care vor fi făcute publice detaliile și în care se dorește ca deținătorii de animale să fie responsabili, să își îndeplinească obligațiile legale și astfel, în timp, una din sursele numărului mare de câini maidanezi să fie diminuată sau eradicată.

(Jurnal)