Primăria comunei Frătești vine în sprijinul persoanelor care doresc să obțină informații cu scopul de a-și realiza autorecenzarea corect și facil în cadrul recensământului populației și al locuințelor 2022.

În acest scop, Șerban Ana-Maria: 0762.540.899 va poate furniza informații directe.

Ce trebuie să faci pentru autorecenzare?

Platforma de autorecenzare va fi disponibilă din data de 14 martie 2022.

www.recensamantromania.ro

Autorecenzarea asistată

Pentru cei care au nevoie de ajutor în preluarea online a datelor, autorecenzarea se poate face cu sprijin din partea unui recenzor angajat de primărie. Recenzorul asistă persoana care dorește completarea online.

Persoanele salariate care se autorecenzează vor beneficia de o zi liberă plătită de către angajator, după completarea datelor proprii sau a formularului propriu împreună cu cele ale membrilor familiei.

CALENDARUL RPL 2021

– 14 martie- 15 mai 2022- colectare on-line a înregistrărilor individuale și a celor referitoare la gospodării, locuințe și clădiri – autorecenzarea on-line;

– 16 mai- 17 iulie 2022- se realizează, în teren, colectarea prin interviu față-în-față, asistată de calculator (tableta), a înregistrărilor individuale pentru acele persoane care nu s-au autorecenzat on-line și colectarea prin interviu față-în-față, asistată de calculator (tabletă), a clădirilor și locuințelor pentru care nu s-a realizat autorecenzarea on-line.

Validarea formularului/formularelor trimise către baza de recensământ se face prin emiterea unui cod automat care reprezintă dovada auto-recenzării.

Utilizatorul poate verifica dacă datele au fost corecte și complete pe baza CNP-ului.

Dovada de autorecenzare se prezintă angajatorului pentru acordarea zilei libere.

#Fratesti #recensamant #populatie

(Jurnal)