Primăria comunei Frătești are în plan proiecte ambițioase ce sunt sau vor fi demarate în acest an!

0
592

Pe primarul comunei Frătești, Gabriel PANĂ și pe ceilalți salariați ai Primăriei i-am găsit în plină activitate de implementare a unor proiecte menite să schimbe imaginea localității, oferind mai mult confort locuitorilor acesteia.

   Foto: Gabriel PANĂ – primar comuna FRĂTEȘTI, județul Giurgiu 

Una dintre preocupările de bază ale momentului este cea a finanțării pe AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale), Este importantă întrucât – așa cum ne spunea primul edil al localității – sunt în derulare trei proiecte de mare interes.

Unul dintre acestea are ca obiectiv modernizarea drumurilor de exploatare agricolă Frătești, în valoare totală de 7.215.935,39 lei, din bugetul local fiind alocată suma de 2.266.935,39,  bugetul de stat urmând să suporte suma de  4.949.000.

Un alt proiect, în valoare de 3.127.260,47 lei se referă la cresterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei pentru Școala Gimnazială nr. 1 – Fratesti. Este un proiect ambițios care va îmbunătății simțitor confortul elevilor și cadrelor didactice, dar va însemna totodată  și o reducere a costurilor, fiind o soluție sustenabilă – preciza Gabriel Pană.

Tot în același registru de solutii sustenabile se înscrie, după cum aveam să aflăm, și proiectul privind modernizarea sistemului de iluminat public stradal  în comuna Frătești Un proiect  ce va îmbunătății  vizibil viața locuitorilor – menționa primarul Gabriel Pană.

Pe programul ”Anghel Saligny”,  avem alte două proiecte, cu sume suportate de la bugetul de stat, cât si de la bugetul local.  Aceste proiecte vizează modernizarea drumurilor de interes local în satul Remuș și modernizarea de drumuri de interes local prin asfaltare și construirea de rigole pluviale în același sat.

Un proiect în care de la bugetul local se va aloca suma de 15.304.273,79 lei, iar de la bugetul de stat suma de 1. 905.639, 45 lei, valoarea totala fiind de 17.209.913, 24 lei.

Pe PNRR (n.red,- Planul National de Redresare si Rezilienta) , se va desfășura un proiect, de asemenea cu fonduri bugetate atât din bugetul local cât și din cel  de stat.

Ne propunem și realizarea unei piste de biciclete pentru facilitarea mobibilității dar și pentru ca bicicliștii să se simtă în siguranță. E ava fi realizată  pe Drumul Comunal 114, din Frătești… Un proiect cu un buget total în valoare de 2.093.783,80 lei.

De asemenea vom continua lucrările de modernizare a bazei sportive din satul Remuș, bază sportivă situată pe strada Soarelui. Aceste lucrări sunt  în valoare totală de 10.027.911.29 lei, suma fiind suportată integral din bugetul local – ne-a mai spus primarul Gabriel Pană, promițându-ne că nu peste multă vreme ne va prezenta și alte investiții la fel de importante, ce urmează a fi realizate în localitatea Frătești, așa cum menționam la începutul acestui dialog, pentru bunăstarea și confortul locuitorilor comunei.

(Jurnal)