Primăria Călugăreni a schimbat complet fața școlilor din comună

0
493

Primăria comunei Călugăreni, județul Giurgiu arată că dacă te implici, dacă îți pasă de viața cetățenilor care te-au votat, nu există „nu se poate”. Ei au realizat lucruri pe care atât cadrele didactice, dar mai ales elevii și părinții și le doreau de mult timp.

Astfel, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” poartă o „haină nouă” în urma procesului de reabilitare.

Școala Gimnazială nr. 1 Călugăreni și cea destinată învățământului liceal pot concura cu școlile europene, atât din punct de vedere al utilității clădirii, cât și al dotării cu echipamente și utilaje moderne din domeniul agricol.

Printre dotările efectuate trebuie menționat:

  • mobilier școlar diversificat pe niveluri de învățământ, atractiv pentru elevi și cadre didactice;

  • mijloace moderne folosite în procesul educativ (laptopuri, multifuncționale, tablete, table școlare magnetice, tablă școlară interactivă etc.);

  • simulatoare moderne folosite la orele de conducere;

  • utilaje agricole;

  • parteneriat de colaborare cu Sericarom SA, cu privire la înființarea unui lot demonstrativ a creșterii viermilor de mătase;

  • personal didactic calificat în procent de peste 95% până la această dată.

Celelalte structuri arondate Liceului Tehnologic ,,Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială nr. 2 Hulubești și Școala Gimnazială nr. 3 Uzunu, s-au bucurat și ele de un întreg proces de igienizare și dotare cu mobilier școlar și table școlare noi, amintind în același timp și de clădirea nou construită a grădiniței Călugăreni, dotată la rândul ei pentru specificul vârstei preșcolare.

Toate aceste lucruri au fost posibile cu sprijinul și colaborarea Primăriei Călugăreni, a primarului Dumitru Iordache și a viceprimarului, Daniel Petrişor Epure, Consiliului Local al Comunei Călugăreni, dar și a întregului personal didactic, didactic auxiliar și nu în ultimul rând, personalului nedidactic.

(Jurnal)