Prima captură importantă a polițiștilor de frontieră din acest an. Ce se ascundea în spatele unor biscuiți…

1
194

contrabanda-iasiPoliţiştii  doljeni, aflați în aria de competență a Inspectoratului județean de Poliție de Frontieră Giurgiu, au făcut zilele trecute prima captură imortantă a anului acesta. 

          La sfârșitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, la volanul unui microbuz înmatriculat în Bulgaria, cetățeanul bulgar Rosen D., în vârstă de 21 de ani. Conform documentelor de însoțire a mărfii, acesta transporta cutii cu biscuiți pentru o societate comercială din Anglia.

          Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, echipa comună formată din polițiști de frontieră români și bulgari a descoperit în compartimentul marfă, disimulate în mai multe cutii din carton, 6.720 pachete cu țigări, de proveniență R. Bulgaria. După cum v-ați dat seama ele urmau să treacă frontiera sub formă de…biscuiți! 

Conducătorul auto a declarat că nu avea cunoștință despre faptul că în cutiile de carton sunt pachete cu țigări.

          Conform protocolului româno-bulgar, șoferul, mijlocul de transport și țigările au fost preluate de Poliția de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

(Jurnal)

 

 

1 COMENTARIU