1a3f48b0cf8049492de46ac1de345086Un ciclon format în Marea Neagră va aduce viscol si ninsori abundente. De cealaltă parte a Dobrogei, Dunarea da si ea în clocot. Sloiuri uriase, plutesc în derivă, si pun în pericol navigatia. Atentie, sunt si nori negri care se îndreapta si cu siguranta ne vor dă bătai de cap. Este vorba despre un ciclon ne avertizează meteorologii care se formeaza deasupra Mării Negre si este încărcat cu precipitații. Potrivit experților ciclonul va lovi cel mai probabil marți seară, Dobrogea.

829045

Pe fondul acstui fenomen va ninge abundent în județele Constanța, Ialomița, Călărași și Tulcea, iar noul strat de zăpada ar putea să măsoare aproximativ 30 de centimetri! Primele semne s-au văzut încă de astăzi,  luni,  când marea părea că fierbe. În larg s-au ridicat nori uriași de abur.

stabilopozi-inghetati-constanta

Cei care s-au plimbat luni pe faleza cazinoului din Constanta au avut parte de un spectacol extraordinar oferit de natură: Mare care fierbe! Din cauza diferentei mari de temperatura dintre apa mării ( care  luni avea -1, -2 grade Celsius) și cea din aer, mercurul a coborât în cursul zilei de  luni 9 ianuarie la -15, -16 grade Celsius.!

Gerul napraznic care s-a instalat de doua nopti la malul marii a transformat și Portul Tomis într-un regat de gheață. Câteva iahturi ramase în acvatoriul portuar sunt prinse între sloiuri…

5697_5430_14

(Jurnal)