Președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, îl consideră pe Câțu vinovat pentru criza politică din Partidul Liberal. Ce i-a răspuns fostul premier europarlamentarului…

0
276

Marți, chiar în cadrul ședinței conducerii Partidului liberal, liderul PNL, Florin Câțu, a primit reproșuri din partea liderului filialei PNL Giurgiu, Dan Motreanu.

Acesta l-a făcut responsabil pentru criza politică în care se află PNL-ul. ”Dragă Florin, tu ești cauza problemelor”, i-a spus europarlamentarul.

Întrebat la ieșirea din ședință dacă îl consideră vinovat pe Florin Cîțu pentru ce se întâmplă acum în PNL, Dan Motreanu (liderul PNL Giurgiu) a declarat: Da, este vinovat!

La rândul său, Cîțu, i-ar fi răspuns lui Dan Motreanu spunând: „Dacă doreşte terapie de grup, este totdeauna binevenit!”

A fost un Congres, am fost ales cu 60% din voturi, domnul Motreanu nu a candidat. Înţeleg că încă mai există elemente care nu au fost clarificate după acel Congres, ăsta e momentul, dacă doreşte terapie de grup, este totdeauna binevenit”, a spus Florin Cîţu.

El a precizat că actuala criză a fost generată de alte partide, cu care PNL va negocia în perioada următoare.

Florin Cîțu a anunțat că partidul său va negocia atât cu USR cât și cu PNL varianta unui guvern format în jurul unui premier PNL.

El a mai spus că nu numele premierului nu va fi discutat în aceste negocieri și că liderii celor două partide, USR și PNL, vor fi contactați miercuri.

Pe parcursul  ședinței care a durat aproape trei ore, cei mai mulți lideri de organizații au pledat pentru refacerea coaliției cu USR, însă cele mai importante filiale ar fi susținut formarea unui guvern cu PSD.

Mandatul este foarte clar, de a negocia cu forţele democratice, în Parlamentul României, şi cu USR şi cu cei de la PSD. Acum, ştiu că cei de la USR, unii colegi au spus că sunt probleme, la PSD avem şi acolo plângeri penale împotriva preşedintelui partidului, şi aşa mai departe. Sunt peste tot probleme, important să ştie românii este că noi suntem gata să rezolvăm această criză. Tot PNL vine şi face un pas înainte, deşi celelalte partide nu au flexibilizat nimic, au rămas cantonate în Opoziţia pe care au făcut-o întotdeauna”, a mai spus Cîţu.

Virgil Popescu și Emil Boc, au pledat totodată pentru sancționarea celor care denigrează PNL, aluzie la Ludovic Orban și la susținătorii acestuia.

(Jurnal)