Pe facebook-ul Președintelui PNL Giurgiu, cu puțin timp în urmă a apărut o știre care ne dă speranțe privind dezvoltarea județului. Conform acesteia, Guvernul Nicolae Ionel Ciucă a  alocat județului nostru suma de 1.178.814.542 de lei prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”. Ministrul Dezvoltării a semnat ordinul prin care a aprobat lista obiectivelor din județul Giurgiu.

Suma de 140 de milioane de lei este alocarea totală pentru Consiliul Județean Giurgiu pentru modernizarea a 7 drumuri județene.

 Municipiul Giurgiu are acces la o finanțare de 33 de milioane de lei pentru reabilitarea unor bulevarde și străzi și la 10 milioane de lei pentru modernizarea și reabilitarea unor rețele de apă.

La rândul său, orașul Bolintin-Vale va avea acces la o finanțare de 24,8 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea străzilor și de 18,1 milioane de lei pentru înființarea unui sistem de alimentare cu apă și canalizare.

Orașul Mihăilești va primi și el 18 milioane de lei pentru reabilitarea unor străzi de interes local.

Vicepreședintele PNL, Dan Motreanu precizează faptul că Programul „Anghel Saligny” vizează finanțarea infrastructurii pentru servicii esențiale – apă, drumuri, gaze – pe care statul și administrațiile locale au obligația de a le asigura tuturor cetățenilor români.

La începutul lunii aprilie, Guvernul Nicolae Ciucă a suplimentat bugetul programului „Anghel Saligny” cu 15,5 miliarde de lei. În acest fel, suma totală alocată Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” ajunge la 65,5 miliarde de lei, menționează europarlamentarul Dan Motreanu.

(Jurnal)