Ca de fiecare dată, pompierii giurgiuveni au răspuns prompt la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, aceștia intervenind pentru stingerea a nouă incendii, în următoarele localități din județ:

„- Drăgănescu – de aproape 72 de ore, pompierii intervin pentru stingerea incendiului din localitatea Drăgănescu. Sunt aproximativ 250 de tone de gunoi de grajd, care ard mocnit pe un teren pe care au fost aruncate la întâmplare diverse resturi menajere. Zi și noapte pompierii au acționat pentru stingere și au monitorizat zona. Ei au fost sprijiniți cu utilaje care degajează aceste materiale combustibile, astfel încât apa să ajungă pana jos, iar arderea mocnită să fie oprită. Incendiul nu pune în pericol locuințele sau alte proprietăți.
Malu – incendiul a avut loc în cimitirul din localitate, unde au ars 25 de cruci din lemn, vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere.

Crevedia Mare – a ars o căpiță de fân în curtea unei case. Au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos, cu o autospecială de stingere.
Cămineasca – au ars aproximativ 2.000 mp de vegetație uscată. Au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere.
Adunații Copăceni – au ars aproximativ 500 mp de vegetație uscată. Au acționat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială de stingere.
Pietrele – au ars aproximativ 1.000 mp de vegetație uscată și deșeuri menajere. Au acționat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca, cu o autospecială de stingere, reușind să limiteze propagarea flăcărilor la locuințele din apropiere.
Dimitrie Cantemir – au ars aproximativ 2.000 mp de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere, sprijniniți de SVSU Izvoarele cu un tractor și o cisternă.
Mihăilești – au ars aproximativ 150 mp de vegetație uscată și lăstăriș. Au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere.

Domnești – au ars aproximativ 700 mp de vegetație uscată și mărăciniș. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere.
Cauza probabilă de producere a incendiilor de vegetație uscată a fost focul deschis în spații deschise”, precizează ISU Giurgiu.

(Jurnal)