Așa cum vă anunțam într-o ediție anterioară, Firma Rosal, operator de salubritate în Municipiul Giurgiu continuă să aibă mari probleme din cauza celor certați cu normele de conviețuire socială, motiv ce ne-a determinat să instituim cu ceva timp în urmă, împreună cu firma mai sus amintită, o campanie împotriva ”nesimțiților” care aruncă gunoiul menajer  pe unde poftesc sau să depoziteze deșeurile din gospodărie oriunde le este lor mai la îndemână.

   Eficiente ar fi niște camere de luat vederi amplasate în aceste zone, care ar diminua furturile de tomberoane, pagubele putând fi recuperate de la hoți, după reconstituire – declara directorul filialei Companiei Rosal, Dani Năstase, care recunoștea că este o investiție  destul de costisitoare pentru Primăria Giurgiu, la acest moment extrem de critic, financiar, pentru toată lumea.

 Suntem preocupați  de refacerea acestor platforme de gunoi dintre blocuri. Ele trebuie nu numai acoperite, ci  să aibă scurgere pentru a  putea fi spălate. Noi am adus acele 4 modulare pentru cele 3 tipuri de deșeuri: hârtie, carton și sticlă, care sunt închise, doar noi le putem desface, deși la început au fost unii care au încercat cu ranga să le vandalizeze, dar nu au reușit.

Sunt foarte eficiente căci cetățeanul chiar poate să arunce, în proporție de 80%, deșeurile pe fracții, acolo. În zona de blocuri aceste modulare sunt extrem de eficiente, ele fiind golite zilnic. Puțini știu că la Giurgiu avem platforme pe care le golim chiar și de două ori pe zi, în fiecare săptămână, 7 zile din 7.  De curând Consiliul județean ne-a mai asigurat un număr de recipienți de 1,1 pentru deșeurile municipale, înlocuind și acolo unde eram în deficit cu ele, urmând ca periodic să le spălăm și să le igienizăm, cel puțin o dată la două săptămâni – mai spunea directorul Năstase.

 Acesta menționa faptul că sunt mulți cetățeni care au ajuns chiar să își facă nevoile lângă aceste recipiente, ele situându-se mai la dos, neexpuse vizual…

Aici se aruncă și grăsimile rezultate din mâncare, cât și hrana pentru animale. Este motivul pentru care cel ce dorește să își arunce deșeul, nu se mai se apropie de recipienți, din cauza mizeriei ce domnește în jurul lor, ci îl aruncă pe jos, mai departe de platformă, creând o zonă  extinsă cu gunoi care împrăștie un miros greu de suportat pe călduri de 40 de grade, expunând la microbii degajați pe toți cei ce ajung în zonă – mai menționa Dani Năstase.

(Jurnal)