AcasăActualitatePreședintele CJ Giurgiu, despre modernizarea infrastructurii rutiere de la nivelul județului.

Președintele CJ Giurgiu, despre modernizarea infrastructurii rutiere de la nivelul județului.

Recent pe site-ul președintelui Consiliului Județean Giurgiu. Marian Mina, apărea o știre privind lucrările la Drumul Județean 507. Cunoscând preocuparea permanentă a președintelui CJ pentru  infrastructura județului am dorit să aflăm mai multe lucruri despre stadiul acestor lucrări. Astfel am aflat că   Lucrările de reabilitare și modernizare a Drumului Județean 507 (Giurgiu – Oinacu – Braniștea – Gostinu), respectiv km 3+424 – 19+050, în lungime de 15,626 km” au fost demarcate la data de 11.04.2019, investitorul fiind Consiliul Județean Giurgiu. Valoarea lucrărilor așa cum aminteam și în materialul anterior, este de 19.242.062,56 lei, inclusiv TVA.

Care este stadiul lucrărilor la DJ 507

Obiectivul este finanțat din fonduri de la bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în baza contractului de finanțare încheiat în anul 2017 între Județul Giurgiu și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și din bugetul județului Giurgiu pentru cheltuielile neeligibile.

Drumul județean DJ 507 începe (Km 0) în municipiul Giurgiu și se termina in localitatea Gostinu (Km 19+050). Sectorul de drum care face obiectul documentatiei de execuție începe la km 3+424, la ieșirea din municipiul Giurgiu, traversează localitățile Oinacu – Braniștea – Gostinu. Întregul traseu este amplasat pe teritoriul administrativ al județului Giurgiu.

Elementele  caracteristice ale drumului sunt:

  Lungimea totală a traseului ce va fi modernizat este de 15494 m Profilul transversal tip aplicat va avea urmatoarele caracteristici geometrice: Platforma drumului 8,00 m; Partea carosabila 6,00 m. Benzi de circulatie 2; Acostamente 2 x 1,00 m.

Banda de încadrare inclusă în acostament  este 2 x 0.25 m (cu aceeași structură rutiera ca a părții carosabile).  Panta transversală pe partea carosabilă este de 2,50% iar Panta trasversală pe acostament este de 4.00%. Conform proiectului,  sunt două sectoare ale drumului județean unde se intervine la structura rutieră:

  • între Km 3+424 – Km 11+600
  • între Km 11+600 – Km 19+050

De la emiterea ordinului de începere până în prezent s-au executat lucrări de supralărgire a drumului în sectorul supus modernizării din localitatea Gostinu (intravilan și extravilan), executare fundație din balast și piatră spartă, strat de agregate naturale stabilizate cu lianți hidraulici, turnare strat de mixtură asfaltică BAD 22,4 pe cca 3 km. S-au realizat rigole carosabile în intravilanul localității Gostinu.

De asemenea, s-au executat lucrări de săpătură casetă drum pentru supralărgirea părții carosabile până la 6,5 m în localității Braniștea, precum și pe sectorul cuprins între km 3+424 ieșirea din mun. Giurgiu și localitatea Oinacu. Totodată s-au realizat lucrări de frezare a părții carosabile pentru întinderera stratului de mixtură asfaltică.

La această dată stadiul fizic de realizare este de cca 40 % ceea ce demonstrează că în cca 2,5 luni lucrările s-au executat conform unui program de lucru bine elaborat, cu o bună organizare, în ciuda faptului că au existat și probleme create de fenomenele meteo nefavorabile.

După cum ne declara președintele CJ, Marian Mina, în perioada următoare, se vor executa lucrări la partea carosabilă, acostamente, dispozitive de colectarea și evacuarea apelor de suprafață pentru asigurarea scurgerii apelor în condiții optime.  După cum ne  preciza consilierul președintelui CJ, Mihai Stan, lucrările constau în ”șanțuri de pământ, în afara localităților și rigole carosabile, în localități, podețe noi și repararea celor existente, amenajarea intersecțiilor, amenajarea drumurilor laterale pe o lungime de 25 m, stații de autobuz, parcări, sistem de semnalizare și marcaje rutiere – minimal, alcătuit din indicatoare rutiere de orientare si reglementare a circulației și marcaje rutiere longitudinale pentru separarea sensurilor de circulație. Marcajul rutier a fost identificat pe sectoare restrânse” mai este trecut în documentația lucrării de față , ce la finalizare va asigura traficul autovehiculelor pe o porțiune extrem de importantă a infrastructurii județului Giurgiu.

(Jurnal) 

 

 

 

 

VREMEA

Giurgiu
cer fragmentat
24.6 ° C
24.6 °
24.6 °
38 %
2.8kmh
59 %
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
31 °
mar
30 °
mie
21 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!