Ieri, 13 septembrie 2021, în prima zi de școală, președintele Consiliului Județean, Dumitru Beianu, a participat la festivitățile de deschidere a unităților de învățământ din localitățile Băneasa, Clejani și la Școala Specială Nr. 1 Giurgiu pentru a le ura elevilor și profesorilor un an școlar plin de realizări, iar părinților și bunicilor multă răbdare și înțelepciune, asigurându-i de tot sprijinul său și al instituției.

La festivitatea de deschidere a noului an școlar la Liceul Viceamiral „Ion Bălănescu” a participat secretarul general al județului care a transmis următorul mesaj:

Un om învățat, un om informat este un om puternic. Un om care stăpânește o meserie va fi un om valoros. Este pentru prima oară în ultimii 10 ani când o administrație județeană se preocupă de educație. Au fost făcute foarte multe demersuri în ultimele 6 luni, precum înființarea sistemului de învățământ dual în județ și realizarea tuturor claselor de profesională din municipiu, toate acestea la inițiativa Președintelui Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, și a Vicepreședintelui Elisabeta Mihalcea.”

Consiliul Judeţean Giurgiu sprijină acordarea burselor și a meselor calde pentru elevi, acordarea de burse fiind posibilă cu ajutorul sponsorizării de către agentul economic CTPARK.

De asemenea, au fost dăruite 1000 de ghiozdane, complet echipate, elevilor din mediile defavorizate, au fost premiați cei cu rezultate extraordinare și vor urma multe alte demersuri în această direcție.

Începem școala cu emoții, ca în fiecare an! Să fie un an școlar bun, cu succese!

(Jurnal)