PREMIERĂ! Noul gazon de pe Arena Națională este produs într- o comună din județul Giurgiu!

0
587

După ce, până astăzi,  stadionul ”Național Arena” a avut gazon provenit  ba din Olanda, ba din Italia, Austria sau Ungaria, iată că, în premieră, iarba este produsă acum în România și nu oriunde, ci chiar în județul nostru!

Noua iarbă a gazonului este produsă și însămânțată în septembrie 2016, în România, la o firmă de profil din Săbăreni  (județul Giurgiu). Conform producătorului ea costă sub 100.000 de euro! Precedentul covor a costat dublu și a fost importat,  așa cum vă menționam, de afară…

Rulourile gazonului au o lungime de minimum 6 metri și o lățime de 1,5 metri. Un detaliu la fel de important este faptul că iarba se recoltează și se montează mecanizat.

Oficialii firmei care montează iarba de Săbăreni  declarau celor de la GSP: „Este de așteptat ca gazonul să aibă o durată de viață mai mică din cauza specificului construcției și a numărului mare de jocuri. Firma noastră nu oferă serviciile de întreținere, drenare, irigare. Aceste servicii sunt strict specializate, ca și producerea de gazon în sine, și sunt obiect de activitate diferit, al unor firme diferite, în serviciul direct al beneficiarului”.

Precizările făcute de reprezentanții firmei au fost făcute probabil și pentru evitarea unui eventual scandal, așa cum s-a întâmplat, nu demult, în cazul gazonului de pe stadionul Astrei Giurgiu, ”Marin Anastasovici”, conducerea echipei reclamând starea terenului, lucru ce ar fi condus susțineau ei, la vicierea rezultatelor unor partide susținute pe acest teren.

(Jurnal)