Toţi angajatorii trebuie să ştie asta! Ce trebuie să facă până cel târziu vineri, 25 august

0
250

Vinerea viitoare, 25 august, este termenul limită de depunere al unor documente.

Mai exact, a doua jumătate a lunii aduce mai multe obligaţii pentru angajatori. Ei vor trebui, prin depunerea formularului 112, să declare şi să plătească impozitul pe veniturile din salarii şi contribuţiile sociale aferente lunii trecute.

Formularul 112 – „Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” este documentul prin care se declară atât impozitul pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor, cât şi contribuţiile sociale.

Astfel, potrivit avocatnet.ro, declararea şi plata impozitului pe veniturile din salarii şi a contribuţiilor sociale aferente lunii iulie 2017 trebuie făcută până cel târziu vinerea viitoare de către:

  • persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, instituţiile prevăzute la art.136 lit. d) – f) din noul Cod  fiscal, precum şi persoanele fizice care realizează în România venituri din salarii sau asimilate salariilor de la angajatori din state care nu intră sub incidenţa legislaţiei europene aplicabile în domeniul securităţii sociale, precum şi a acordurilor privind sistemele de securitate socială la care România este parte.

 

  • persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajatori, precum şi entităţile asimilate angajatorului, care au calitatea de plătitori de venituri din activităţi dependente, instituţiile publice care calculează, reţin, plătesc şi suportă contribuţii sociale obligatorii în numele asiguratului, precum şi orice plătitor de venituri de natură salarială sau asimilate salariilor.

(Jurnal)