Compania auto românească LP: One Motor este pregătită să mobilizeze până la 2 milioane de euro pentru lansarea prototipului ”Asera GT4”, punând România pe harta marilor producători auto din segmentul sport.

LP: One Motor oficializează designul primei mașini de curse din segmentul GT4, design care va intra în producție în viitorul apropiat.

Brandul de debut provoacă industria auto din România cu un model de mașină definit de performanță, putere și unicitate. Realizată complet de către o echipă românească, conceptul are ca scop inovarea industriei auto de performanță și fabricarea în serie. Astfel, LP:One Motor dă startul precomenzilor, numărul acestora fiind în creștere. În momentul actual compania înregistrează un număr de 5 precomenzi.

Echipele de curse din țară și reprezentanții lor se alătură conceptului ASERA GT4, echipe ce au luat în considerare achiziționarea modelului de debut.

În primul an de producție, LP:One Motor are în vizor  producerea a 12 modele de Asera GT4, dintre care 10 vor fi disponibile pentru vânzare. În anul 2 de producție își propun să păstreze același număr de modele GT4, însă, producția va ajunge la 30 de modele omologabile pentru drumuri publice, iar anual numărul va crește  până la 100 de modele, fiind păstrată ideea de producție în serie limitată.

Ca avantaje competitive, modelul ASERA GT4 este conceput încă de la început pentru motorsport, ceea ce îi oferă o construcție concentrată pe performanță.

Minimul greutății asigură un avantaj competitiv puternic, îmbunătățind accelerația, manevrabilitate în viraje și reducerea distanței de frânare.

  De asemenea costul consumabilelor se reduce semnificativ,  fiind ideală pentru echipele de motorsport, oferind un cost de rulare scăzut. Conceptul atinge un total de 180.000 Euro, ceea ce face ca mașina să se claseze în segmentul de preț atrăgător în lumea sportului auto.