AcasăActualitatePrefect de Giurgiu, Florentina Stănculescu: „Nu există vreo acțiune a Instituției Prefectului...

Prefect de Giurgiu, Florentina Stănculescu: „Nu există vreo acțiune a Instituției Prefectului care să pună în pericol nici salariile angajaților Direcției Generale de Asistență Socială Giurgiu, nici ale altor salariați din celelalte instituții subordonate Consiliului județean Giurgiu”

După terminarea conferinței de presă (la mai puțin de o jumătate de oră), susținută de Președintele Consiliului județean Giurgiu, Dumitru Beianu, în care acesta tocmai declarase presei locale că Bugetul Consiliului Județean Giurgiu a fost  blocat de Instituția Prefectului județului Giurgiu, și că proiectul său de hotărâre a fost „atacat în contencios administrativ de către Prefectura județului Giurgiu, solicitându-se anularea parțială a acestuia, Prefectul județului, Florentina Stănculescu, s-a simțit obligată să facă, la rândul său, o serie de precizări, într-o altă conferință de presă, de data aceasta organizată în sala de conferințe a Instituției Prefectului județului Giurgiu.

Mă așteptam la un linșaj mediatic, care a început încă de vineri, când am explicat unui jurnalist din presa locală că nu există vreo acțiune a Instituției Prefectului care să pună în pericol nici salariile angajaților Direcției  Generale de Asistență Socială Giurgiu, nici ale altor salariați  din celelalte instituții  subordonate Consiliului județean – a menționat Prefectul Florentina Stănculescu.

Lucru pe care dl. Beianu l-a subliniat astăzi, spunând că pun în pericol salariile instituțiilor… făcând apel la punctul 3 din adresa Prefectului (conform art. 23, alin. 5 din Constituția României, republicată), precizând că actul administrativ atacat de Prefect este suspendat de drept…

Dl. Președinte a încercat să dea, în acest fel, o anumită interpretare, deși în adresa pe care a primit-o i s-a indicat cu precizie care sunt pozițiile din lista de investiții asupra cărora noi avem niște semne de întrebare pentru care am cerut clarificări. La acest demers al nostru, dl. Președinte a dorit să ne răspundă în doi peri, dându-ne texte din lege gen ”Povești nemuritoare”. Dovezile vi le pot arăta în orice moment doriți dvs. pentru a vedea ce am întrebat noi și ce ni s-a răspuns. Repet, nicio secundă nu s-a pus problema atacării  secțiunii de funcționare din care fac parte și salariile.

Prefecta Stănculescu a mai precizat că mai există un document pe care însă președintele CJ a omis să îl specifice…

La solicitarea reprezentantului redacției noastre de a ni se pune la dispoziție o copie a acestui document la care se făcea referire, Prefectul Florentina Stănculescu ne-a spus că secretarul general al Prefecturii a refuzat să fie prezent la ședință, ceea ce ar putea-o împiedica să dea curs acestei solicitări.

Probabil că specialiștii d-lui Beianu l-au indus în eroare, ca de obicei, sau, cu rea intenție, acesta v-a indus pe dvs. în eroare – a mai spus Prefectul județului, adresându-se jurnaliștilor locali.

Aș dori totodată să îmi spuneți care ar fi interesul ca înainte de Paște să le spui oamenilor că Instituția Prefectului și-a permis să lase un județ întreg fără salarii, în situația în care dl. Președinte știe foarte bine că se străduiește de foarte multă vreme să concedieze nu știu câte persoane din DGASPC.  El a mai spus că dumnealui m-a promovat și că am avut o colaborare foarte bună. Da! Așa e, de acord! Eu am obținut funcția de conducere în Consiliul județean odată cu mandatul Președintelui Beianu. I-am mulțumit întotdeauna pentru asta și am recunoscut acest lucru de fiecare  dată când cineva m-a întrebat care a fost parcursul meu instituțional. Se întreabă însă ce s-a întâmplat cu mine de m-am schimbat… Dl Beianu să nu uite însă că în momentele critice pentru județul Giurgiu, persoana care a stat alături de dumnealui și i-a sprijinit războiul am fost eu. Când s-a întors în acest mandat, eu am devenit deodată omul care nu mai știa nimic și nu mai era bună de nimic.

Prefecta Stănculescu a mai amintit totodată faptul că, cităm: nivelul de finanțare destinat Consiliului Județean Giurgiu, este superior în acest an, inclusiv sumele destinate asistenței sociale și totodată standardele de cost au fost și ele mărite în această instituție…

În consecință, nu există nicio problemă pe parte de secțiune de funcționare la nicio instituție din județ, nici la Consiliul județean nici la instituțiile subordonate acestuia – a mai spus Prefectul județului, Florentina Stănculescu.

Dacă aș fi descoperit probleme pe secțiunea de funcționare, aș fi încercat să remediem acest lucru împreună cu Consiliul Județean nicidecum să fac tambălău… Faptul că se organizează o conferință de presă și mi se pun în spate niște lucruri care nu sunt adevărate este deranjant pentru mine.

Eu nu aș fi atacat nimic, dacă dl. Beianu ar fi venit și mi-ar fi justificat de ce a modificat anumite sume, a mai spus Prefectul județului, dând exemplu un studiu de fezabilitate votat în Consiliul județean ce nu avea trecută în dreptul acestuia vreo sumă.

Prefecta Stănculescu a mai declarat că, deși l-a invitat pe Președintele Beianu la această conferință de presă, dânsul a refuzat invitația făcută printr-un mesaj la care nu a dorit să răspundă, precizând că în legătură cu afirmația d-nei Mihalcea: nu este nimic politic, ci vorbim doar strict tehnic…

Florentina Stănculescu a mai spus că punctele ce au fost contestate nu aveau nicio justificare privind fundamentarea sumelor și că doar a dorit o explicație, citând totodată anexele ce au fost greșite, în care aparatul de specialitate al CJ a confundat salariile de bază  cu cheltuielile de personal.

Dacă mâine Consiliul județean vine și ne demonstrează cum au fundamentat și care este scopul acelor studii de fezabilitate, cu dragă inimă se oprește acțiunea – a mai precizat Florentina Stănculescu.

Prefectul a mai menționat că intenționează, la finalul acestui an să ceară Președintelui CJ Giurgiu să informeze câte din aceste SF-uri (n.red. – Studii de Fezabilitate) pe care le-a cuprins în lista de investiții au fost efectuate, finalizate și câte au șanse să se transforme în final, în obiective de investiții.

Prefecta a mai spus și că Dumitru Beianu a refuzat să o primească la conferința de presă organizată de el astăzi, luni 4 aprilie: În afară de a fi ironic cu toată lumea, inclusiv cu mine, nu cred că dl. Beianu mai poate altceva. Dânsul a uitat să vă spună chiar și faptul că mi-a trimis porumbei ai păcii în scop de  reconciliere. Deși eu nu mi-aduc aminte ca între mine și dl. Beianu să existe vreun război – a conchis Prefectul județului, Florentina Stănculescu.

După alte explicații oferite jurnaliștilor, la întrebările adresate de către aceștia, la final, Prefectul județului a concluzionat că în niciun caz nu se vor bloca salariile din DGASPC și că de fapt au fost atacate doar câteva poziții din lista de hotărâri ale CJ Giurgiu, ce nu au nicio legătură cu instituția, mai sus menționată, subordonată Consiliului județean.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
7.6 ° C
7.6 °
7.6 °
76 %
5.8kmh
100 %
sâm
14 °
Dum
15 °
lun
18 °
mar
11 °
mie
15 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!