Precizări ale Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu privind cauza timpilor de așteptare ridicați la P.T.F. Giurgiu

0
187

În ultimele 24 de ore, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de ieșire din țară, s-au înregistrat timpi de așteptare ridicați pe arterele destinate traficului de autocamioane, ca urmare a faptului că într-un timp relativ scurt, s-a prezentat un număr mare de astfel de mijloace de transport, pentru efectuarea formalităților la frontieră.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare.

Activitatea de control se efectuează în prezent pe sensul de intrare în țară, pe câte 5 artere destinate autovehiculelor de transport marfă, iar pe sensul de ieșire din țară pe 4 artere de circulație. Totodată, precizăm faptul că se înregistrează un timp de așteptare de 50 de minute, pe sensul de intrare în țară respectiv 150 de minute, pe sensul de ieșire din țară.În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontiera prin PTF Giurgiu, pe ambele sensuri de deplasare, pentru 2500 de camioane.

Precizăm faptul că pentru turisme şi mijloacele de transport persoane traficul prin PTF Giurgiu se desfăşoară în condiții normale pentru acest sezon, fără a înregistra timpi ridicați de așteptare.

În continuare, recomandăm tuturor persoanelor care doresc să tranziteze frontiera națională, să utilizeze toate punctele deschise traficului internațional la graniţa româno-bulgară. De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.

 Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp”– precizează purtătorul de cuvânt a ITPF Giurgiu, Roxana Popazu.

(Jurnal)