populatie_venetia
Datele statistice prezentate după recensământul din 2011 arătau că, la nivelul  judeţului Giurgiu, se înregistra o populaţie de 284.501 locuitori.

Mortalitatea, migraţia sau faptul că cifrele prezentate ar fi putut fi „măsluite” de respondenţii la chestionarele recensământului amintit, azi, în anul de graţie 2017, un lucru este cert: populaţia judeţului a ajuns sub 200.000 de locuitori.

Nu o spunem noi, ci datele sunt preluate dintr-un proiect de hotărâre al consilierilor judeţeni, proiect în care se punea problema aprobării cotizaţiei de membru a Consiliului Judeţean Giurgiu în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intracomunitară „Sănătate asigurată prin apă curată”. Suma propusă spre aprobare, conform deciziei luate în şedinţa ADI, este proporţională cu numărul de locuitori ai unităţii administrativ-teritoriale (judeţul Giurgiu, în cazul de faţă): 193.000 de lei, corespunzător unei populaţii de aproximativ 193.000 de locuitori.

De precizat că vârful , ca număr al populaţiei  judeţului nostru, s-a înregistrat în anul 1977, când pe întreg teritoriul acestuia  locuiau 327.494 de persoane.

(O.C.)